Pe calea increderii in sine

1
De Cristina Tudor
25 nov. 2018

Anxietatea, depresia, tristetea, dezamagirea, frustrarea si restul problemelor care au pus stapanire pe intreaga populatie, parca, au la baza lipsa increderii in sine. Pentru ca atunci cand nu ai incredere in tine esti pierdut. Iti lipseste motivatia, iti lipseste speranta, iti lipseste dorinta.

In schimb, cand ai incredere in tine, toate pe care le doresti, toate cate sunt frumoase vin la tine atrase ca un magnet. Si acum urmeaza intrebarea: Dar ce trebuie sa fac ca sa am mai multa incredere in mine? Raspunsul?! Prin exercitiu. Nu te gandi ca in seara asta, inainte sa adormi, iti pui dorinta ca de maine sa ai incredere in tine si dimineata cand o sa te trezesti chiar asa o sa fie.

Mi-as dori sa te pot ajuta mai mult, sa iti spun o formula secreta care sa te scape de tot procesul lung si greu, dar nu detin asa ceva. Tot ce pot face pentru tine este sa iti trasez cativa pasi pe care sa ii parcurgi si care te vor duce cu siguranta in punctul in care vrei sa ajungi. Sunt pasi pe care i-am avut si eu in vedere pe calea increderii in sine si asupra carora revin de fiecare data cand simt ca ma abat de la drum. Hai sa-i parcugem impreuna!

1. Fii motivata!

Inainte de a incepe procesul de schimbare, trebuie sa fii motivata, sa stii ce vrei si ce nu vrei, sa fii convinsa de cat de mult iti doresti asta. Daca vrei sa te schimbi, daca scopul tau este sa dobandesti increderea de sine, doreste-ti-o cu adevarat! Asta inseamna sa lasi indoiala la o parte si sa nu te impiedici de “dar” si de “daca”. Mobilizeaza-ti energia si concentreaza-ti toata mintea in acest scop.

2. Sa ai vointa de a te schimba.

Multi isi doresc, insa putini sunt deschisi. Asta pentru ca atunci cand nu ai incredere in tine, nu incerci nimic si, bineinteles, nu risti prea mult. Ca sa reusesti, trebuie sa fii deschisa la provocari, sa risti si sa te gandesti mai putin la consecinte.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.