15 probleme de logica amuzante si provocatoare. Cate dintre ele ai rezolvat fara sa tragi cu ochiul la raspunsuri?

1
De Cristina Tudor
20 nov. 2020

Se spune ca logica este anatomia gandirii.

Poate tocmai de aceea o multime de oameni, de la copii pana la varstnici, gasesc o reala provocare in a incerca sa rezolve cat mai multe probleme de logica. Odata ca in acest fel isi antreneaza mintea, apoi pentru ca descoperirea raspunsului corect ofera o satisfactie deloc de neglijat. Dar poate cel mai interesant lucru in acest proces este ca la multe dintre aceste probleme copiii gasesc mai usor raspunsul, iar asta se datoreaza faptului ca ei nu au mintea plina cu atat de multe lucruri care obtureaza firul logic al problemelor. Am facut si o lista cu cateva dintre cele mai populare si amuzante probleme de logica, numai bune sa va provoace la un mic exercitiu.

Intr-o casa aflata intr-un sat care nu este racordat la curent electric traiesc 7 frati. Primul dintre ei citeste. Al doilea este cu animalele, pe camp. Al treilea joaca sah, in timp ce al patrulea rezolva un rebus. Cel de-al cincilea frate pune masa, iar al saselea umfla o minge. Ce face cel de-al saptelea frate?
2. Doi tati si doi fii descopera 3 comori intr-o excursie in padure. Fiecaruia dintre ei ii revine insa cate o comoara. Cum este posibil asa ceva?

3. Dianei ii plac foarte mult pisicile si are cateva. Toate, mai putin doua dintre ele sunt negre. Toate, mai putin doua sunt complet albe. Toate, mai putin doua pisici sunt complet gri. Cate pisici are Diana?

4. O orchestra formata din sase muzicieni poate canta prima parte din simfonia a V-a a lui Beethoven in 7 minute si 23 de secunde. In cat timp vor canta simfonia daca dubleaza numarul muzicienilor?

5. O familie cu cinci membri a plecat la drum cu masina. A mers 350 de kilometri cu o viteza medie de 70 de kilometri pe ora. Pe tot parcursul drumului niciunul dintre cei 5 nu a obervat ca una dintre roti are pana. Cum a fost posibil?

6. Tatal si fiul sunt in aceeasi masina, iar cei 2 sunt implicati intr-un accident rutier. Tatal moare pe loc, copilul ajunge in stare de urgenta pe masa de operatie. Chirurgul zice: „Nu-l pot opera, e fiul meu”. Cum este posibil?

7. Intr-un cos sunt 3 mere verzi si 4 rosii. Cate mere sunt in cos?

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Shutterstock.com.