7 semne ca detii inteligenta spirituala (chiar daca nu iti dai seama) si cum te face un om mai bun

1

Inteligenta spirituala te ajuta sa te ridici mai presus de ce ofera lumea materiala. Iti permite sa accesezi o energie care nu este vizibila pentru majoritatea oamenilor. Te simti ca si cum ai face parte din ceva mult mai mare decat tine. Inteligenta spirituala nu trebuie confundata cu inteligenta emotionala.

Inteligenta emotionala si inteligenta spirituala sunt doua concepte distincte, dar adesea interconectate, care se refera la capacitatile si abilitatile noastre de a ne intelege si de a ne dezvolta pe plan emotional si spiritual. Exista diferente intre cele doua.

Inteligenta emotionala se refera la capacitatea noastra de a intelege si de a gestiona emotiile noastre si ale celor din jurul nostru. Aceasta implica abilitatea de a recunoaste si de a identifica emotiile, de a le regla si de a le gestiona intr-un mod sanatos si constructiv. Inteligenta emotionala implica si abilitatea de a avea empatie fata de ceilalti si de a ne construi si mentine relatii sanatoase si autentice. Ea se concentreaza pe partea umana, pe relatii interpersonale si pe gestionarea emotiilor in contextul social.

Inteligenta spirituala se refera la capacitatile noastre de a ne conecta cu aspectele mai profunde si mai intelepte ale fiintei noastre. Aceasta e legata de cautarea unui sens si a unei directii in viata, explorarea valorilor si credintelor noastre, precum si cultivarea unei stari de prezenta si constiinta superioara. Inteligenta spirituala se concentreaza pe dezvoltarea si intelegerea propriei noastre esente spirituale si pe conexiunea noastra cu ceva mai mare decat noi insine.

Asadar, cele doua concepte pot fi complementare si pot interactiona in moduri complexe, deoarece dezvoltarea inteligentei emotionale poate contribui la dezvoltarea inteligentei spirituale si viceversa.

Ce este inteligenta emotionala si cum o poti dezvolta

Iata 7 semne ca ai o inteligenta spirituala ridicata

1. Iti dai seama de natura tip bumerang a actiunilor tale

Bine faci, bine gasesti” – o vorba populara romaneasca de la cineva cu o inteligenta spirituala ridicata, cel mai probabil. Atunci cand reusesti sa te conectezi cu energiile, iti dai seama ca ceea ce transmiti in univers se intoarce catre tine. Daca faci rau, primesti rau. Dar atunci cand tratezi lumea cu bunatate, vei primi doar bine la randul tau.

2. Stii ca ai inteligenta spirituala daca traiesti dupa filosofia lui Nietzche

Cum te descurci cu soarta, mai ales cand este grea?

O urasti? O respingi? O negi? Nietzche spune ca ar trebui sa inveti sa o iubesti. Asta este Amor Fati. Nu doar o acceptare a destinului – ci o iubire a acestuia. Atunci cand inveti sa iubesti soarta, vei avea tendinta sa fii mai atenta la consecintele bune, nu la cele negative. Iar acest lucru duce la fericire.

3. Nu este nevoie sa practici recunostinta

Nu este nevoie, pentru ca tu traiesti deja in recunostinta. In cazul in care, instinctiv, simti nevoia sa multumesti pentru orice ti se intampla, cu certitudine ai o inteligenta spirituala peste medie. Nu e nevoie sa iti faci timp ca sa fii recunoscatoare si nici sa te invete cineva cum sa o faci. Pur si simplu simti, pentru ca esti conectata cu lumea spirituala care ne inconjoara.

4. Empatia ta este foarte puternica

Unii oameni au o puternica dorinta interioara de a face sa dispara suferinta altora, indiferent cine sau ce a cauzat-o. Acest tip de persoana are o inteligenta spirituala ridicata. Isi da seama ca toti oamenii sunt una si, prin urmare, doresc cu adevarat sa puna capat suferintei altora. Daca esti atat de empatica, cu siguranta ai o puternica inteligenta spirituala.

Semnalele de alarma pe care nu ar trebui sa le ignori intr-o relatie de prietenie

5. Inteligenta spirituala inseamna sa vezi dincolo de gesturile unei persoane

Oamenii inteligenti din punct de vedere spiritual inteleg ca nimeni nu este rau in mod inerent, ei sunt doar raniti in adancul sufletului si durerea lor se manifesta intr-un mod urat. Adica, dincolo de gestul pe care cineva il face se ascunde o motivatie care poate fi inteleasa doar de cineva cu aptitudini spirituale.

6. Intelegi maretia universului

Te uiti la cerul noptii si realizezi ca nu esti decat un fir de praf la scara galactica? Te simti mica atunci cand stai in fata oceanului? Iti dai seama ca universul are miliarde de ani vechime si este mare de milioane de ani-lumina? Cele cateva decenii ale tale de viata nu reprezinta nimic in fata lui.

Numerele de ingeri care apar peste tot in viata ta si ce incearca universul sa-ti transmita prin intermediul lor

7. Tristetea nu te defineste

Inteligenta spirituala inseamna sa privesti dincolo de persoana ta. Problemele marunte nu te ating si intelegi ca empatia e cel mai mare dar al tau. Simti ca traiesti pentru un scop mai mare, iar asta iti aduce o fericire interioara permanenta.

Foto: Freepik.com