Psihologii explica de ce sarutul este atat de important in relatiile de cuplu

1
De Cristina Tudor
14 nov. 2021

Psihologii spun ca sarutul este mult mai important decat credem noi atunci cand vine vorba despre relatia de cuplu.

Unul dintre motivele principale pentru care sarutul este important este pentru ca acesta este un precursor al intimitatii. Sarutul este un contact cu o alta fiinta umana, contact ce este incredibil de personal si foarte intim.

Te-ai intrebat vreodata de ce saruturile se simt atat de bine si de ce toata lumea vorbeste despre primul sarut? Exista multe beneficii ale sarutului – nu doar fizice, ci si emotionale si spirituale.

Atunci cand saruti pe cineva, corpul tau raspunde la stimulii fizici, producand mai multa oxitocina, hormonul responsabil cu starea de bine si fericirea.

Beneficiile fizice ale sarutului

Potrivit psihologilor, femeile pun mai mult accent pe un sarut decat barbatii. De asemenea, o persoana atragatoare s-ar putea sa nu aiba nevoie de saruturi asa cum are o persoana care nu se simte bine in pielea ei sau are o stima de sine scazuta. Pentru aceasta din urma, sarutul este o dovada de dorinta din partea celui care o saruta.

Majoritatea cuplurilor se saruta dimineata la iesirea din casa, insa acest obicei devine deja o rutina. Este ca si cum ai lua telefonul atunci cand pleci de acasa sau cand speli farfuriile dupa ce ai terminat de mancat.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: depositphotos.com