Semnele care iti arata ca relatia voastra este toxica

1
De Daniela Mitran
11 iul. 2019

O relatie toxica te lasa complet fara energie! Interactionezi zilnic cu foarte multe persoane si nu ai libertatea sa alegi mereu in favoarea ta, insa poti sa o faci in viata personala. Cand in joc este fericirea ta!

Descoperim inca de mici ca trebuie sa fim atenti cum vorbim si cum actionam. Crestem intr-o familie, mergem la scoala, ne dezvoltam intr-o comunitate. Si in fiecare mediu trebuie sa avem un comportament. Insa lucrurile se schimba cand vine vorba de relatia pe care o ai cu partenerul de cuplu. Pentru ca tu poti sa alegi ce vrei si ce este mai bine pentru tine. Si ai toate motivele sa fii atenta la semnele care iti arata ca relatia voastra este toxica.

Nu mai este un secret faptul ca o relatie sanatoasa se bazeaza pe incredere. Ca onestitatea este foarte importanta in cuplu, la fel si comunicarea. Nu mai este un secret faptul ca amandoi aveti dreptul la iubire. Si amandoi aveti dreptul la fericire. Si, desigur, amandoi aveti voie sa trageti concluzii. Insa uneori lucrurile pot scapa de sub control si trece multa vreme pana sa-ti dai seama ca traiesti alaturi de o persoana toxica.

Cum iti dai seama ca relatia voastra este toxica

O relatie toxica este acea relatie in care doi oameni nu se iubesc suficient de mult incat sa isi acorde respect reciproc. Este o relatie in care partenerii nu se suporta, nu fac compromisuri si lasa energia negativa sa le inunde sufletele.

Va certati aproape zilnic

O comunicare sanatoasa impiedica dezvoltarea conflictelor in cuplu. Insa, ai ghicit, daca voi va certati zilnic sau aproape zilnic, inseamna ca relatia voastra este toxica. Momentul critic apare atunci cand niciunul nu este dispus sa faca un compromis. Iar certurile continua sa escaladeze si usor-usor ajungeti in punctul in care nu mai puteti face nimic. Ajungeti in punctul in care comunicarea nu mai este o optiune, iar dispretul este la el acasa.

Sunteti vesnic nemultumiti

Nemultumirile sunt normale in cuplu. Ele pot sa apara in mod firesc si iau nastere din varii motive. Insa nemultumirile sunt trecatoare intr-o relatie sanatoasa. Daca zilnic exista nemultumiri intre voi, preferati sa discutati cu prietenii despre corvoada de acasa si nu sunteti dispusi sa vorbiti deschis despre ce se intampla, atunci relatia voastra este toxica.

Nu va acordati atentie

Fiecare zi este la fel? Va intoarceti de la birou si pur si simplu evitati sa comunicati? Mai mult decat atat, nu va acordati atentie? Daca iti sunt cunoscute toate aceste lucruri, situatia in care te afli este destul de clara. Esti intr-o relatie toxica si este momentul sa te gandesti foarte bine ce ai de facut in continuare.

Nu te simti fericita langa el

Poate ca sunt foarte multe zile in care amandoi gresiti. Si poate ca sunt momente in care niciunul nu isi doreste sa comunice deschis despre problemele evidente. Si poate ca sunt zile in care te minti singura si iti spui ca totul este OK. Insa in adancul sufletului tau simti o durere foarte mare. Te incearca foarte multe sentimente si nu te simti fericita langa el. Iti pierzi stralucirea si pofta de viata. Si stii ca relatia voastra este toxica, insa iti este teama sa recunosti.

Nu exista empatie intre voi

Empatia este capacitatea de a intelege si de a simti emotiile si gandurile unei persoane, ca si cum le-am trai pe propria piele. Empatia este cu atat mai puternica in cuplu, deoarece capacitatea de intelegere poate sa fie mult mai mare cand doi oameni se iubesc. Insa intre voi nu exista empatie. Nu va acordati atentie. Nu veniti unul in intampinarea celuilalt. Si va raniti reciproc de foarte multe ori. Poate ca cel mai bun lucru pentru amandoi este sa puneti punct relatiei si sa cautati adevarata fericire langa un om cu care sunteti compatibili.

Foto: Shutterstock.com