Schimbarea locului de munca. Cand si cum sa faci schimbari in cariera?

1
De Cristina Tudor
5 nov. 2020

Schimbarea locului de munca este un gand care ne bantuie pe fiecare dintre noi la un moment dat.

Putini sunt cei care declara senin ca au un loc de munca perfect si ca merg cu drag la job.

Se da urmatorul scenariu: lucrezi intr-o companie de ceva timp si ai observat ca motivatia ta e in scadere. Sau nu te simti destul de provocat. Sau simti ca nu mai mergi in directia dorita.

Interesele si obiectivele tale profesionale se schimba in mod natural in decursul timpului, asa ca vine un moment in cariera in care consideri ca e loc de schimbare la locul de munca. Care sunt indicatorii care ar trebui sa-ti consolideze aceasta idee si cum ar trebui sa faci schimbarea? La aceste intrebari ne-a raspuns Elena Dionisie, owner-ul companiei de HR, WeDoHR.

Schimbarea locului de munca. Sase pasi care arata nevoia de schimbare

Te simti adesea stresat si obosit

De cate ori in ultima perioada ai simtit ca te tarasti spre birou, fara nici un strop de voiosie? Dormi mai putin si mai prost noaptea si adesea ai crize de irascibilitate?

Oricare dintre cele de mai sus pot fi semnele cresterii nivelului de stres. Stresul poate afecta starea de spirit si sistemul imunitar, asa ca daca ai senzatia ca organismul tau incearca sa-ti spuna ceva, merita sa acorzi putina atentie pentru a-l intelege.

Nu mai crezi in valorile companiei cum o faceai odinioara

Cand ai inceput sa lucrezi in aceasta companie, parea ca ai posibilitati nelimitate si adeseori te simteai mandru ca faci parte din echipa acestei organizatii. Recent ai observat o schimbare in atmosfera si increderea ta in organizatie nu mai e ce era.

Poate compania a luat niste decizii comerciale sau de strategie cu care nu esti de acord. Poate managementul nu s-a schimbat in bine sau poate gandirea ta a evoluat si simti ca nu te mai aliniezi valorilor companiei. Daca asa stau lucrurile, poate ar trebui sa te orientezi catre alta companie.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.