Secretele oamenilor de succes: 5 lucruri pe care le fac in fiecare zi

1
De Alice Moisescu
22 oct. 2018

Rutina e buna. Stiu, e un lucru foarte greu de acceptat pentru persoanele spontane, care nu concept sa faca acelasi lucru de mai multe ori. Insa cercetatorii o confirma: rutina iti face mult bine, atat personal, cat si profesional. Mai mult decat atat, iti poate asigura succesul.

Dar care sunt rutinele si obiceiurile zilnice pe care oamenii de succes din intreaga lume le practica riguros? Haideti sa aflam!

1. Plimbarile in aer liber

Este dovedit ca oamenii din mediile de afaceri obisnuiesc sa se deconecteze de zona profesionala, facand plimbari lungi seara. Fara telefoane, fara tableta.

Nu trebui sa fii un CEO foarte ocupat ca sa o faci si tu. Vei vedea cum ti se vor aseza gandurile si te va ajuta sa te desprinzi de grijile zilei. Mai mult, aceasta plimbare, facuta in fiecare seara, te va ajuta sa ai un somn profund si odihnitor.

2. Igiena somnului

In afara de asternuturi curate, ai grija sa ai si perne potrivite pentru tine. Prioritizeaza! Jobul nu mai conteaza, asa cum nu mai conteaza nici grijile. Camera in care te odihnesti trebuie sa fie mereu aerisita, lenjeria in care dormi, curata. Lasa telefonul, laptopul sau tableta la o parte, ia o carte, parcurge cateva pagini inainte de culcare si bucura-te de un somn odihnitor. Va conta! Vei vedea si tu.

3. Trezitul devreme, micul dejun si minutele cu tine

Exista, de asemenea, si o rutina de dimineata, care poate include un mic dejun sanatos si satios, cateva minute de sport sau momente dedicate meditatiei. Toate aceste lucruri au rolul de a creste energia, productivitatea si nivelul de concentrare de peste zi.

4. Informatia

E foarte important sa constientizezi ca atat cat traiesti, inveti. Si ca pentru o dezvoltare personala completa e nevoie permanenta de informatie. Iar informatia o poti lua din lectura, din documentare, din cursurile de dezvoltare sau din workshop-urile tinute de catre profesionisti.

5. Recunostinta

Oamenii de succes sunt mereu recunoscatori si arata acest lucru, tocmai pentru ca drumul lor spre succes a cunoscut si esecuri. In plus, se pare ca recunostinta este un aliat impotriva starilor negative.

In incheiere, numai de tine depinde sa iti construiesti drumul spre succes. Nu lasa lucrurile la voia intamplarii, nu astepta sa iti ofere cineva succesul si ocupa-te mai mult de tine. De ce ai de facut!

Foto: Instagram – Jenny Cipoletti