7 semne ca ai un partener care iti este dedicat

1
De Maria Constantin
29 oct. 2019

Oricine isi doreste un partener dedicat. Aceste semne te ajuta sa-ti dai seama daca iubesti pe cine trebuie.

Relatiile pot fi implinite, dar pot fi si dificile. Fiecare persoana cauta ceva diferit la partenerul sau, asa ca potrivirea perfecta necesita efort din partea ambelor parti.

„Scanteile” din primele saptamani ale unei relatii sunt foarte placute si iti dau senzatii pe care ai vrea sa le traiesti mereu, dar, cu timpul, pot sa apara si unele indoieli. Iar una dintre cele mai mari este cea legata de devotamentul iubitului tau.

Kelly Campbell, profesoara de psihologie la California State University din San Bernardino, explica pentru MyDomaine cum poti sa depistezi semnele care iti arata ca ai un partener dedicat.

Inainte de a afla cat de serioasa este relatia ta, Cambpell spune ca se impune sa discuti cu iubitul tau despre temele spionoase. „Trebuie sa ai o idee clara despre ce inseamna pentru tine sa fii dedicat si sa afli care e definitia partenerului. Desi sensul devotamentului este destul de evident, e important sa existe o clarificare. De pilda, poate ca o persoana crede in relatiile deschise, iar pentru ea devotamentul inseamna onestitate in privinta partenerilor sexuali, dar nu neaparat exlusivitate sexuala. Daca cealalta persoana nu are aceeasi definitie, relatia lor s-ar putea incheia la un moment dat”, arata experta.

Stapaneste-ti fluturasii din stomac si deschide ochii la semnalele de alarma de la inceputul relatiei

Campbell sustine comunicarea directa si clara. Ea a observat ca relatia insasi este unul dintre cele mai mari tabuuri: „E de inteles ca oamenii nu vor sa vorbeasca despre asta. Totusi, daca esti o persoana matura, inseamna ca poti sa discuti si despre subiecte care nu-ti fac placere si sa faci asta intr-o maniera clara, directa, deschisa. Daca nu reusesti, mai ai de lucrat la asta!”.

Daca ai o comunicare buna cu partenerul tau, aceste semne iti vor confirma ca iti este dedicat:

Te prezinta intr-o lumina pozitiva

Cei care au o relatie stransa tind sa-si portretizeze partenerul in cea mai buna lumina. Ba chiar le minimizeaza defectele si nereusitele, accentuandu-le, in schimb, calitatile. Asta le poate aduce uneori mari deziluzii in privinta laturilor negative ale partenerilor, dar cata vreme lucrurile nu iau o turnura negativa, sunt fericiti alaturi de cel iubit. Cand iubitul vede ce-i mai bun la tine si are numai cuvinte de lauda, e clar ca iti este dedicat.

Vorbeste despre „noi”

Intr-o relatie solida, „noi” trebuie sa fie mereu inaintea lui „eu”. De exemplu, daca intrebi o persoana devotata relatiei sale „ce faci weekendul asta”, in loc sa-ti raspunda „ma duc sa plimb cainele”, iti va spune „ne ducem sa plimbam cainele”. E o diferenta si chiar una foarte mare!

Iti ofera ceea ce ai nevoie

Cei care au o relatie bazata pe devotament, pe dedicare, reusesc sa o mentina pentru ca vin in intampinarea dorintelor celuilalt. Oricine are criterii (unii vor sex in fiecare zi, altii vor un partener care sa le ofere siguranta financiara), iar daca partenerul se straduieste sa le implineasca, inseamna ca e foarte implicat in relatie.
Daca vrei sa gasesti un mod de a-ti face iubitul mai dedicat, atunci cauta sa vii si tu in intampinarea dorintelor lui atunci cand poti.

Ce reguli de aur trebuie sa respecti pentru a avea o relatie fericita

Este foarte multumit

Cel mai bun indicator al dedicarii este satisfactia, considera Kelly Campbell. Un om multumit are mai multe sanse sa fie dedicat.

Crede ca relatia voastra este mai buna decat a altora

Un partener dedicat tinde sa creada ca are o relatie mai buna decat alte persoane si, mai mult, sa pretuiasca ceea ce aveti impreuna.

Nu le da atentie altora

Oamenii implicati intr-o relatie solida nu sunt atenti la alti potentiali parteneri. Unii nici nu remarca persoanele atractive din preajma lor. Cercetatorii numesc acest proces „devalorizarea alternativelor”.

Face sacrificii

Partenerul dedicat face sacrificii pentru tine si nu asteapta ca un favor sa-i fie intors, cel putin nu pe loc. Oamenii dedicati partenerului lor au o privire mai de ansamblu si iau decizii bazate pe ceea ce este mai bun pentru o relatie, nu doar pentru ei.

Foto: Shutterstock.com