Stapaneste-ti fluturasii din stomac si deschide ochii la semnalele de alarma de la inceputul relatiei

1
De Maria Dima
11 mai 2019

Sunteti la inceput si totul pare roz. Esti convinsa ca este Alesul. Mori de dorul lui chiar daca acum o luna nici nu era in viata ta. Inainte de a jura iubire vesnica, incearca sa faci doi pasi inapoi. Stapaneste-ti armata de fluturasi din stomac. Deschide ochii si da-ti voie sa vezi toate semnalele de alarma de la inceputul relatiei, inainte de a fi prea tarziu.

Majoritatea relatiilor se destrama din cauza micilor semnale de  avertizare pe care, la inceput, le treci cu vederea. Fie ca nu vrei sau nu poti sa le vezi, acestea se vor intoarce impotriva ta.

Se poate ca dragostea sa fie oarba, idealurile tale prea marete sau piedestalul pe care l-ai pus pe EL sa fie prea inalt. Sau iti doresti prea mult o poveste de dragoste frumoasa. Este posibil sa vrei prea multe de la el. Indiferent care este situatia ta, uite la ce poti sa fii mai atenta, mai ales inainte de a-ti schimba toata viata ca sa fii cu el.

Iata cateva semnale de alarma care nu trebuie ignorate:

Lipsa de politete

Fata de tine, de prietenii tai si mai ales, fii cu bagare de seama la situatiile inocente. De exemplu, atitudinea avuta fata de chelneri, de oameni in trafic. Un tip care se poarta cu cei din jurul sau cu un aer de superioritate si care este lipsit de politete sau bun simt nu te va tratat cu respect.

Gelozia

Daca sunteti la inceputul relatiei si el deja pune intrebari despre toti oamenii din viata ta, este cazul sa te gandesti de doua ori la viitorul vostru impreuna. Curand, ceea ce la inceput parea o dovada incontestabila de iubire se va transforma in gelozie. Manifestarile geloziei sale se vor rasfrange in toate aspectele vietii tale. De exemplu, iti va controla non-stop telefonul, va comenta modul in care te imbraci si tot asa. Sigur iti doresti asa manifestari?

Cate compromisuri poti face intr-o relatie (fara sa te compromiti pe tine)

Fosta relatie

Felul in care vorbeste despre fostele iubite spune multe despre el. De exemplu, daca numai ele erau de vina pentru despartirile traite, daca nu-si asuma nicio responsabilitate si jigneste persoanele cu care alteori a impartit totul, fugi! La fel, grija mare la modul in care vorbeste despre femei in general. Daca face referinta la nenumaretele lui “cuceriri” sau se lauda cu performantele, escapadele sau recordurile de infidel sau Don Juan, nu are rost sa stai dupa autograful lui.

Empatie zero

Acest aspect trebuie corelat cu altele, putin mai evidente. De exemplu, gasirea de scuze pentru orice comportament de-al lui, reactii nejustificate si judecarea celorlalti fara pic de intelegere.

Arta subtila a despartirilor. Cum sa inchei elegant o relatie

Relatia cu parintii

Din aceasta relatie poti trage o multime de concluzii mai mult sau mai putin vesele. Daca tot ce face este ca sa o bucure pe mama lui si ea inca se poarta cu el ca si cum inca are 5 anisori, nu se intrevad mari sperante pentru voi. Daca are 30 de ani si inca se bazeaza pe parintii lui pentru ajutor cu haine, mancare si bani, as zice sa nu investesti prea multe in povestea voastra. Nu inaintea unor discutii serioase pe tema aceasta.

Minciuni aparent nevinovate

Mai ales la inceput, cu totii avem tendinta de a ne prezenta intr-o lumina mai buna pentru a-l impresiona pe celalalt. Daca totusi sunt prea multe neconcordante intre ce zice si ce face, sau continua obiceiul de a indulci realitatea ca sa iasa el bine din orice, fii precauta. Nu-i da imediat acces nelimitat la inima si increderea ta.

7 lucruri pe care le-am invatat intr-o relatie toxica

Declaratii din prima

Stiu ca suna incredibil de bine sa auzi cum “esti tot ce a cautat vreodata” sau “ca nu mai exista nicio alta femeie pentru el” la inceputul povestii voastre. Iti da aripi si te face sa vrei mai mult. Mai ales, te face sa vrei sa-l crezi pentru ca iti confirma povestea din capul tau. Aia cu sufletul pereche si dragostea fulgeratoare din filme. Nu zic ca nu exista legaturi puternice sau intalniri perfecte ale sufletelor la prima vedere, insa militez pentru un ragaz care o sa-ti dea sansa sa vezi ca intr-adevar declaratiile curajoase sunt consolidate prin fapte.

Dubla personalitate

Fii atenta la comportamentul lui. Daca se poarta intr-un fel cand sunteti numai voi si total altfel cand sunteti in public, cu prietenii, trebuie sa sapi putin mai mult pana dai de adevarata lui fata. Apoi, te vei decide daca iti place sau nu.

Foto: Shutterstock.com