Cate compromisuri poti face intr-o relatie (fara sa te compromiti pe tine)

1
De Alice Moisescu
25 mart. 2019

Toate relatiile pe termen lung implica compromisuri. Impreunarea a doua vieti diferite, rezolvarea problemelor importante de cuplu sau a chestiunilor ce tin de viata de zi cu zi necesita adesea aceste compromisuri.

Pentru unii dintre noi, aceasta dilema exista inca de la inceputul relatiei, timp in care pentru altii, aceasta grija ar putea interveni mai tarziu, dupa ce fluturasii iubirii incep sa dispara, iar defectele partenerului devin tot mai evidente.

O relatie sanatoasa si longeviva este doar rezultatul a numeroase negocieri si compromisuri, spun specialistii.

Raspunde la aceste 7 intrebari profunde ca sa-ti dai seama cat de sanatoasa este relatia ta

Iata ce trebuie si tu sa inveti sa accepti, daca vrei ca relatia ta sa dureze!

Cate compromisuri poti face intr-o relatie (fara a te compromite pe tine)

Prietenii lui merita respectul tau

Desigur, poate ca pentru o perioada el isi va neglija prietenii, apropiatii sau oamenii dragi lui pentru ca tu nu ii placi, insa nu iti imagina ca el va fi fericit pe termen lung atat timp cat tu ii faci programul sau hotarasti cu cine sa se vada si cu cine nu.

Chiar daca nu iti plac glumele lor, nu iti plac iesirile la bere sau la pescuit, nu il conditiona. Nu il forta sa renunte la prietenii sau la activitatile care ii fac placere alaturi de acestia. Nu ii impune ce sa faca si ce nu. Inainte de tine avea o viata. Accepta acest lucru. In plus, s-ar putea ca odata cu trecerea timpului sa nu mai accepte conditionarile tale si sa renunte la… tine, si nu la ei.

Da-i dreptate din cand in cand, barbatii au nevoie de acest lucru

In relatia voastra vor fi numeroase situatii in care vei crede ca doar tu ai dreptate. In anumite cazuri, insa, te vei insela. In altele… indiferent de cine detine adevarul, va trebui sa inveti sa spui „Da, asa e”. Si asta nu pentru ca el este barbatul si tu trebuie sa il asculti, nicidecum. Ci pentru ca in cuplu trebuie sa lasi de la tine de dragul armoniei. Si sa il faci deseori pe partener sa se simta bine. Regula, desigur, e si invers valabila. Invata-l, asadar, si pe el sa accepte parerile tale.

Renunta la prieteniile cu fostii parteneri

Poate ca tu esti multumita de faptul ca ai ramas in relatii bune cu fostii parteneri, dar asta nu inseamna ca partenerul tau trebuie sa vada asta. Sau, si mai grav, sa stie ca inca iesiti la cafele sau va impartasiti lucruri la telefon. Cel mai probabil, nici tie nu ti-ar pica bine sa stii ca inca petrece timp cu fostele iubite.

De dragul relatiei tale, renunta la amicitiile cu fostii!

Cele 3 etape ale unei relatii de cuplu prin care trebuie sa treceti pentru o relatie cu adevarat fericita

Fiti o echipa!

Principalul lucru pe care trebuie sa il intelegi este ca sunteti o echipa, si nu unul impotriva celuilalt. Asta inseamna ca trebuie sa va pese de fericirea si implinirea celuilalt.

Cuplurile care au o relatie fericita renunta la aceste 12 lucruri

Relatiile din ziua de azi se transforma in adevarate lupte corp la corp atunci cand partenerii nu sunt o echipa. Comunicarea este cheia! Discutati despre nevoile voastre. Apoi, lucrati pentru a gasi un mod in care puteti indeplini nevoile celuilalt.

Foto: Shutterstock.com