7 semne ca esti cu un barbat care iti controleaza viata si ce poti face in acest sens

1
De Cristina Tudor
24 sept. 2019

Iata care sunt principalele semne ca esti cu un barbat care te controleaza.

Le regasesti la partenerul de cuplu?

Daca iti pui tot mai des intrebarea „Cand si cum a trecut aceasta relatie de la una plina de iubire la una care te abuzeaza emotional?” si incerci tot mai mult sa te distantezi de partenerul cu care esti in prezent, este posibil sa ai de-a face cu un barbat care iti controleaza viata.

Iata care sunt principalele semne ca esti cu un barbat care te controleaza:

1. Incearca sa dea vina pe tine

Face tot posibilul sa intre in capul tau si sa te faca sa crezi ca relatia pe care o aveti este una destul de normal oferindu-ti chiar exemple pentru a te linisti. Incearca sa dea vina pe tine pentru ca esti impotriva lui si nu poti intelege dragostea pe care vrea sa ti-o ofere.

2. Pastreaza scorul

In relatia voastra nu exista egalitate. Intotdeauna tine scorul cu privire la fiecare lucru pe care il faceti – fie ca este vorba despre o cearta, un conflict dificil, o intamplare pozitiva – face orice pentru a te tine sub control.

3. Incearca sa te izoleze de cei dragi

Singurul mod in care poate obtine controlul asupra ta este daca te izoleaza de persoanele din jurul tau. Acest semn prezinta un grad ridicat de manipulare. Daca partenerul te controleaza, este posibil sa nu accepte ca tu sa petreci timp cu oamenii importanti din viata ta si sa incerce sa determine sa fii importiva acestora scotand la iveala tot felul de lucruri urate despre ei.

4. Simti ca trebuie sa ascunzi lucruri nevinovate de el

Exista mulet mici secrete pe care simti ca trebuie sa le pastrezi doar pentru tine deoarece iti este teama de ce va spune, de cum te va judeca, de cum va reactiona.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.