15 semne ca nu-i pasa de tine, ci doar iti controleaza viata

1
De Cristina Tudor
24 feb. 2020

Nu esti sigura daca te manipuleaza sau daca este cu adevarat grijuliu? Cauta aceste semne si iti vei da seama daca esti o victima a abuzului emotional!

1. Decide pentru tine si spune ca o face pentru binele tau

Iti spune in mod constant sa nu esti capabila sa iei propriile decizii? Ai avut o viata si inaintea lui si te-ai descurcat si fara indrumarea lui. Daca iti spune ce sa faci cu scuza ca e in interesul tau, atunci inseamna ca pur si simplu iti controleaza comportamentul.

2. Uneori te trateaza ca si cum ai fi un catelus

Daca partenerul tau face lucruri precum sa iti dea peste mana atunci cand vrei sa-ti cumperi o rochie pe care ti-o doresti, este timpul sa pleci. Vrea sa iti controleze viata si abuzeaza de tine.

3. Daca nu faci ce spune, inceteaza sa mai fie afectuos, recurge la tacere sau chiar preia controlul asupra banilor tai pana obtine ce isi doreste

Daca face oricare dintre acestea, nu inseamna ca este grijuliu.

Daca ar avea grija de tine, iti va oferi lucrurile de care ai nevoie pentru a fi fericita si pentru a te simti in siguranta. Un tip care renunta efectiv la afectiune, refuza sa vorbeasca cu tine sau care preia controlul asupra banilor este un tip care cauta sa te controleze.

4. Nu mai esti atat de fericita cu el precum erai odata

Acesta este un semn ca incearca sa iti controleze viata mai degraba decat sa fie grijuliu cu tine. Este un semnal de alarma daca simti acest lucru!

5. Te indeparteaza de cei dragi

Acesta este unul dintre cele mai comune semne ai unui abuzator. Abuzatorii isi incep procesul de control prin convingerea victimelor sa nu mai vorbeasca cu prietenii si familia.

Uneori, chiar ajung atat de departe incat se implica direct in stricarea relatiilor cu ceilalti. Daca observi acest lucru in relatia ta, pleaca imediat!

6. Lucrurile pe care le controleaza sunt total neimportante

Daca incearca sa controleze micile lucruri din relatie, inseamna ca vrea sa treaca la lucruri mai mari. Nu este grijuliu, ci doar te manipuleaza.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.