Semnele unei conexiuni nesanatoase in cuplu

1
De Cristina Tudor
30 oct. 2020

Psihoterapeutii spun ca se intalnesc adesea cu cazuri in care partenerii de cuplu se simt nefericiti si neimpliniti.

Din acest motiv, multe persoane pot constata ca nu sunt fericite in cuplu, ca relatia respectiva nu le aduce implinire si bucurie, ramanand intr-o legatura sufleteasca ce ii epuizeaza si ii consuma, cu speranta ca, la un moment dat, va fi mai bine si mai frumos. Iata care sunt semnele de alarma ca te aflii intr-o legatura nesanatoasa cu un alt suflet.

O conexiune nesanatoasa cu un alt suflet poate fi foarte solicitanta si consumptiva emotional, simtindu-te in continuare legat de persoana respectiva chiar si cand ati reusit sa rupeti relatia.

Aceasta legatura poate deveni toxica sau chiar abuziva emotional, fizic sau spiritual. Iata cateva semne care te pot ajuta sa stii daca te aflii intr-o legatura nesanatoasa cu alta persoana.

Sufletul tau se simte neimplinit, franat, ingradit ca libertate, indiferent daca crezi sau nu ca te simti fericita in relatia ta. Cumva, nu reusesti sa te identifici, sa te regasesti, sa fii tu si sa evoluezi.

Chiar si dupa despartire, inca vizualizezi acea persoana ca si cand ar fi langa tine, este prezenta in mintea si sufletul tau zi si noapte, pur si simplu nu iti poti lua gandul de la aceasta.

Desi realizezi aceasta cu argumente clare, iti este foarte greu sa accepti ca acea relatie nu ar fi putut avea un drum frumos oricat v-ati fi straduit.

Incepi sa crezi ca fericirea ta depinde in mare masura de celalalt, proiectand pe umerii acestuia responsabilitatea fericirii tale.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.