Semnificatiile spirituale ale culorii violet: Ce beneficii aduce si cum o poti folosi

1
De Maria Constantin
27 apr. 2023

Cu totii facem asocieri personale cu culorile. De exemplu, culoarea violet ar putea sa te duca cu gandul la monarhie, dar, de fapt, ea are mai multe valente. Iata ce spun expertii despre semnificatiile acestei culori.

Oamenii asociaza din cele mai vechi timpuri violetul cu regalitatea si puterea, dar si cu spiritualitatea. Mentalista Nina Ashby, autoarea volumului „Simply Color Therapy”, a spus pentru Mind Body Green ca violetul a fost cautat in clasa aristocrata inca din anul 1.500 i.Hr. pentru ca vopseaua de aceasta culoare era foarte greu de obtinut. Asadar, nu doar ca purtarea sa era un simbol al statutului, dar cei din clasele inferioare si-o permiteau foarte rar.

In zilele noastre, aceste asocieri persista, in special cele legate de spiritualitate. Ashby mentioneaza ca violetul se obtine prin combinatia dintre rosu si albastru, rosul fiind cea mai slaba energie vibrationala din spectrul de culori, iar albastrul cea mai ridicata. „Combina-le si vei obtine violet, care include cea mai slaba si cea mai puternica energie, iar violetul este culoarea puterii Raiului pe Pamant”, explica ea.

Violetul este asociat si cu chakra coroanei si intuitia. Prin intermediul coroanei putem sa ne manifestam orice tinem in acel spatiu. Iar in ce priveste efectele psihologice, violetul e o culoare linistitoare si hipnotizanta, care permite accesul la niveluri inalte ale constiintei, arata Ashby.

In general, cercetarile tind sa sustina ideea ca violetul se bucura de aprecierea multor persoane. Un studiu a indicat ca violetul, rosul-violet si albastrul-violet sunt considerate „nuante placute” de catre participanti. Intr-un alt studiu, chestionarele trimise pe fundal violet au avut un grad de completare mai mare decat cele cu fundal albastru, verde si rosu.

Simbolurile pozitive ale culorii violet:

– Regalitate
– Spiritualitate
– Intuitie
– Putere
– Lux
– Liniste
– Magie
– Extravaganta

Simbolurile negative ale culorii violet:

– Aroganta
– Neincredere
– Ultraextravaganta

Semnificatiile violetului pe plan spiritual

In vis:

Contextul e important pentru interpretarea viselor. Daca violetul iti apare in vise, trebuie sa fii atenta la ceea ce s-a intamplat. In general, cand visezi vreo culoare, trebuie sa te uiti la semnificatiile acesteia si sa tii cont de ele in interpretarea visului.

In dragoste:

Daca violetul pare o culoare persuasiva in relatia ta (sau daca te intalnesti cu cineva cu o aura violet), poate sa existe o concentrare mare de energie spirituala intre tine si partenerul tau. „Persoanele cu aura violet nu apreciaza superficialitatea sau prefactoria si nu ar trebui sa se multumeasca cu o relatie superficiala”, este de parere cititoarea de aura Rachelle Terry. Aceste persoane care iubesc violetul au nevoie de o legatura sufleteasca profunda, a adaugat ea.

Psihologia culorilor: Ce spune despre tine culoarea pe care o porti cel mai des?

Este important pentru cei cu aura predominant violet sa stabileasca limite clare pentru partenerul lor, spune Gabriela Herstik, autoare de volume despre spiritualitate. Asta inseamna sa-i permiti sa ia propriile decizii.

In feng shui:

Culori diferite pot insemna lucruri diferite in feng shui, avand capacitatea de a-ti crea sau de a-ti distruge spatiul. Potrivit expertei in feng shui Katie Rogers, violetul confera un sentiment de regalitate, bogatie si un nivel inalt de spiritualitate, iar in feng shui acest lucru se traduce prin bogatie, nobiliar, profunzime spirituala si intelepciune, precum si un sentiment de liniste deplina.

Fiind o culoare atat de spirituala, trebuie, totusi, sa eviti prezenta sa in living daca vrei sa te simti mai extrovertita sau mai conectata cu Pamantul, intrucat violetul te face mai introvertita.

Ce efect are violetul asupra personalitatii

Aura violet este caracteristica celor excentrici, ocultistilor, spirituali si chiar fanatici, obsesivi si foarte egocentrici, arata Ashby, adaugand ca aceste persoane pot fi destul de izolate sau distante fata de ceilalti.

Personalitatea violet este deseori foarte sensibila si ii poate fi dificil sa duca o viata normala in public, dar poate fi si creativa, un ganditor profund care doreste binele omenirii, arata experta.

Cum sa folosesti culoarea violet

Daca iti place sa adaugi mai mult violet in viata ta, poti incepe prin a purta mai multe tinute care includ aceasta culoare. Este, de asemenea, o culoare potrivita pentru incaperile in care iti doresti mai multa liniste si un efect calmant. Insa, asa cum a mentionat Ashby, violetul trebuie evitat daca te face sa te simti prea introvertita sau prea impetuoasa.

Foto: Instagram/@ode_tomytravels