Psihologia culorilor: Ce spune despre tine culoarea pe care o porti cel mai des?

1
De Mara Ionescu
12 nov. 2019

Culoarea ta preferata dezvaluie mai multe lucruri despre tine decat ai crede. Hai sa aflam mai multe!

Este culoarea ta preferata si iti place sa o porti tot timpul? Cu siguranta ai una, toata lumea are o anumita culoare dominanta in garderoba… Multi oameni sar sa spuna ca negrul este culoarea lor preferata, in timp ce altii prefera nuantele de rosu, albastru si alte culori primare. 

Cum imi reinventez garderoba fara sa cumpar haine noi

Fiecare culoare din garderoba ta spune ceva despre tine. Chiar daca nu esti constienta in mod activ, culorile au un impact asupra vietii tale si iti influenteaza intr-o mare masura emotiile si starile. Ce spune culoarea pe care o porti adesea despre tine? Cei de la TheMindsJournal au incercat sa ofere raspunsuri la aceasta intrebare.

In ce consta psihologia culorilor?

Psihologia culorilor analizeaza felul in care culorile influenteaza comportamentul si starile de spirit ale oamenilor, dar si impresia pe care o creeaza asupra celor din jur. Obiectivul este acela de a afla cum ne influenteaza culorile emotiile si deciziile pe care le luam in fiecare zi.

Nu numai ca iti influenteaza sentimentele si comportamentul, dar pot influenta si nivelurile de stres si de nerabdare pe care le resimti. Este stiut faptul ca ele ne influenteaza metabolismul, tensunea arteriala, respiratia si pot influenta chiar si tensiunea oculara.

1. Culoarea ta preferata este rosu

Rosul este culoarea energiei, pasiunii, puterii, vivacitatii, atractiei si romantismului. Iti place sa fii senzuala si indrazneata si adori sa atragi atentia prin crearea unui impact vizual major. Daca porti haine rosii inseamna ca esti o persoana care nu se teme sa stea in lumina reflectoarelor.

Moda devine unisex: Cum porti haine in stil masculin pentru un look modern

2. Culoarea ta preferata este negru

Daca negrul este culoarea ta preferata, inseamna ca esti o persoana sofisticata, increzatoare si care prefera luxul si eleganta in viata. Esti o persoana misterioasa si protectoare care cauta puterea sau care adora sa arate ca este puternica. Esti o persoana cu stil, dar autoritara, si nu te vei da in laturi de la gesturi extreme ca sa iti atingi obiectivele.

3. Culoarea ta preferata este roz

Asociat in mod obisnuit cu feminitatea, rozul este culoarea iubirii neconditionate si a compasiunii. Daca garderoba ta exceleaza in obiecte vestimentare in diverse nuante de roz, inseamna ca esti o persoana care nutreste compasiune, esti plina de afectiune, buna si amabila. Atunci cand un barbat poarta culoarea roz, inseamna ca este masculin si increzator in sine.

4. Culoarea ta preferata este galben

Este culoarea soarelui, un semn al fericirii, optimismului si al inteligentei. Galbenul te poate face sa te simti creativa si sa-ti creeze o stare de spirit pozitiva. Daca iti place sa porti galben, inseamna ca esti o persoana plina de energie, activa, plina de viata si de voie buna. Galbenul te ajuta sa-ti imbunatatesti concentrarea, productivitatea si starea de spirit.

5. Culoarea ta preferata este albastru

Albastrul este o culoare care transmite incredere, loialitate, inteligenta si dorinta de pace. Hainele albastre te fac sa te simti calm si in control asupra oricarei situatii. Esti o persoana pozitiva si creativa care traieste dupa propriile reguli si principii. Oamenii care iubesc culoarea albastru sunt independenti, destepti si au simtul umorului.

Cele mai elegante materiale si croieli care te fac sa te simti ca o Regina in hainele tale

6.  Culoarea ta preferata este portocaliu

Este culoarea energiei, ambitiei si caldurii. Daca iti place sa poti portocaliu, inseamna ca esti o persoana pozitiva, interesanta si unica, plina de energie, joviala si sufletul oricarei petreceri.

7. Culoarea ta preferata este verde

Culoarea verde arata ca esti o persoana carismatica si plina de compasiune fata de cei din jur. Este culoarea vindecarii, generozitatii si a trezirii spiritului. Cei care iubesc culoarea verde sunt senini si au o inima plina de iubire. 

8. Culoarea ta preferata este alb

Daca in garderoba ta hainele albe ocupa un loc important, inseamna ca esti o persoana plina de inocenta si optimism. Albul este culoarea puritatii, armoniei, simplitatii, curajului si a noilor inceputuri.

9. Culoarea ta preferata este maro

Daca iti plac hainele maronii, inseamna ca esti o persoana de incredere, inteligenta si stabila, care nu ia decizii pripite si actioneaza cu delicatete.

10. Culoarea ta preferata este gri

Este o culoare de tranzitie care spune ca esti o femeie calma, lipsita de emotii nefondate. Iti place sa-ti acorzi timp si spatiu, dar prea multe haine gri te vor face sa pari apatica, deprimata, lipsita de incredere si indiferenta. 

Foto: Olivia Palermo pentru Mango