Studiu. Persoanele care poarta negru par mai inteligente, atractive si increzatoare

1
De Cristina Tudor
31 oct. 2021

Daca porti negru pentru a parea mai slaba, vei fi surprinsa sa afli ca are si mai multe beneficii!

Potrivit cercetatorilor care au chestionat peste 1000 de persoane despre parerea lor cu privire la diferite culori, negru este culoarea care poate adauga incredere, atractivitate si inteligenta la o prima vedere.

De ce ar trebuie sa ai macar cateva articole vestimentare negre in garderoba ta:

Culoarea neagra este asociata cu inteligenta

Cercetatorii au prezentat participantilor la sondaj fotografii aproape identice cu persoane de sex opus, in care singurul lucru schimbat a fost culoarea hainelor.

Studiul „Perceptia culorii” a cerut participantilor sa impartaseasca ce culori corelau cu anumite trasaturi, in opinia lor. Negrul a preluat conducerea (sau a iesit pe locul doi in foarte putine cazuri) in fiecare categorie pozitiva, cum ar fi atractivitatea, increderea si inteligenta.

Potrivit cercetarii, rozul a fost asociat cu tot fel de conotatii negative. Doar 5% dintre participanti au spus ca oamenii inteligenti poarta roz. Alaturi de negru, oamenii au numit albastru, alb si verde drept indicatori ai inteligentei.

Negrul este perfect pentru a face o prima impresie buna

De asemenea, s-a constatat ca negrul este culoarea perfecta de purtat atunci cand incerci sa impresionezi pe cineva fara a parea vulgar sau disperat de atentie.

In plus, 66% dintre femei a considerat ca negrul este cea mai atractiva culoare la un barbat, iar 48% dintre barbati au considerat ca femeile care poarta negru sunt cele mai sexy.

Portocaliul si galbenul nu inspira incredere

Pe de alta parte, culorile care au fost cel mai putin asociate cu increderea au fost portocaliu, galben, verde si maro.

Portocaliul a fost ultima culoare pe care oamenii au identificat-o drept o culoare care inspira incredere.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: Pexels.com