Semnificatia spirituala a culorilor. Foloseste-le in functie de ce energii vrei sa atragi in viata ta

1

Fiecare culoare are propriile sale energii. Fiecare nuanta evoca anumite emotii.

Semnificatia spirituala a culorilor te poate ajuta sa atragi sau sa respingi anumite lucruri din viata ta.

Fiecare culoare este unica in felul ei, dar ele ascund mult mai multe lucruri decat am crede noi. De exemplu, exista culori calde si culori reci.

Semnificatia spirituala a culorilor calde

Culorile calde tind sa ne faca sa ne gandim la lucruri care sunt calde, cum ar fi lumina soarelui sau caldura. Culorile care se incadreaza in categoria celor calde sunt rosu, portocaliu, galben si combinatii ale acestor culori.

Culorile calde sunt folosite pentru a face ca spatiile mari sa para mai confortabile si mai intime decat sunt in realitate.

Culorile calde sunt asociate cu emotiile accentuate. Ele sunt intense si aduc bucurie, spirit ludic si fericire.

Culorile calde sunt bune pentru incaperile care vor avea multa activitate, deoarece sunt cunoscute pentru ca stimuleaza.

Semnificatia spirituala a culorilor reci

Culorile reci tind sa ne calmeze si sa ne linisteasca. Aceste culori ne amintesc de zapada, de apa si de cer. Cateva exemple de culori reci sunt albastru, violet deschis si verde.

Culorile reci au tendinta de a face ca spatiile mici si intime sa para mult mai spatioase decat sunt in realitate.

Culorile reci aduc sentimente calme, relaxate si racoritoare.

Culorile reci sunt bune pentru locurile in care vrei sa te relaxezi, cum ar fi dormitorul sau baia.

Culorile pot avea un impact asupra temperaturii.

Daca locuiesti intr-un loc in care este cald in cea mai mare parte a timpului, decorarea casei folosind culori calde o va face si mai calda. Ar fi o idee buna sa folosesti culori reci pentru pereti si decor, deoarece vor da senzatia de racoare.

Daca traiesti intr-un loc in care este frig in cea mai mare parte a timpului, ar fi recomandat sa decorezi casa in culori calde, pentru a incalzi atmosfera.

In afara de a fi calda sau rece, fiecare culoare are propria semnificatie mai profunda pentru care este cunoscuta. Iata ce inseamna fiecare culoare si care este simbolismul spiritual pentru fiecare.

Cum sa-ti redecorezi casa astfel incat sa ii redai un aspect proaspat si in tendinte fara prea mare efort

Semnificatia spirituala a culorilor: rosu

Rosul este cunoscut pentru faptul ca reprezinta pasiunea. Rosul poate fi asociat cu puterea, taria si atractia romantica. De asemenea, este uneori asociata cu furia si mania.

Rosul ne atrage cu usurinta atentia datorita faptului ca este luminos si a modului in care iese in evidenta fata de alte culori. Este folosita ca un avertisment, motiv pentru care este prezenta pe semnele de circulatie din trafic.

Galben

Galbenul, culoarea soarelui, stimuleaza partea stanga a creierului, determina o gandire rapida si reduce indecisivitatea. Se stie ca stimuleaza starea de spirit si creste energia si poate simboliza, de asemenea, prudenta si gelozia.

Galbenul nu este o culoare buna pentru marketing, deoarece, de obicei, se estompeaza in fundal. Desi este stralucitoare, nu se remarca in comparatie cu alte culori deschise.

Portocaliu

Portocaliul este un amestec de rosu si galben, ceea ce ii confera multa energie si caldura, fiind recunoscuta drept culoarea extrovertitilor. Este asociata cu aventura si creativitatea si este folosita si pentru a atrage atentia si pentru a ridica starea de spirit. Ea declanseaza foamea, iar alimentele care sunt portocalii sunt adesea nutritive.

Semnificatia spirituala a culorilor: verde

Culoarea verde echilibreaza emotiile si este un simbol al sanatatii si al bogatiei. Are capacitatea de a revitaliza si de a echilibra, precum si de a creste norocul. Verdele este, de asemenea, asociat cu invidia si materialismul.

Aceasta culoare este un vindecator natural, asa ca multe companii farmaceutice o folosesc atunci cand isi fac reclama la produse. Legatura dintre culoarea verde si sanatatea buna este facuta in mod obisnuit, dar multi nu observa adesea ca aceasta culoare ii face sa se simta in siguranta si plini de speranta.

Semnificatia spirituala a culorilor: albastru

Albastrul reprezinta loialitatea, pacea si onestitatea. Este folosit pentru relaxare si protectie, dar poate fi asociat si cu tristetea si pasivitatea. Se face cunoscut in mod subtil, aducand liniste. Atunci cand suntem coplesiti, albastrul ne ajuta sa ne calmam.

Indigo

Indigo este culoarea intuitiei, a intelepciunii si a constiintei spirituale profunde. Este considerata o nuanta puternica si mistica, reprezentand legatura dintre taramul fizic si cel spiritual.

Incurajeaza introspectia si deschide mintea catre niveluri mai inalte de constiinta. Este, de asemenea, un simbol al cresterii spirituale si al iluminarii.

Violet

Violetul este culoarea regalitatii si a spiritualitatii. Creeaza fantezii si ne incurajeaza sa ne confruntam cu cele mai profunde ganduri. Este asociata cu compasiunea si creativitatea, dar poate simboliza si sensibilitatea. Violetul are o prezenta puternica si poate fi o culoare intimidanta.

Semnificatiile spirituale ale culorii violet: Ce beneficii aduce si cum o poti folosi

Roz

Rozul reprezinta adesea feminitatea si romantismul. Ne face sa ne simtim acceptati si ne hraneste optimismul. De asemenea, rozul poate fi asociat cu imaturitatea si lipsa de incredere.

Semnificatia spirituala a culorilor: negru

Culoarea neagra emana autoritate si rafinament. Negrul poate fi, de asemenea, asociat cu depresia si pesimismul.

Este adesea vazuta la evenimente formale si este considerata a fi sexy si eleganta. Negrul nu are intentia de a intimida dar, din cauza intunericului sau, provoaca multe sentimente negative.

Semnificatia spirituala a culorilor: alb

Albul reprezinta puritatea. Este asociat cu simplitatea si perfectiunea si ii face pe ceilalti sa se simta bine, oferindu-le claritate si reinnoire. De asemenea, albul ii face pe oameni sa se simta apreciati si valorizati.

Maro

Maroul este culoarea stabilitatii. Culoarea maro este plina de intelepciune si incurajeaza aprecierea pentru toate micile comori pe care viata ni le ofera. Desi uneori este considerata monotona sau plictisitoare, culoarea maro ofera sprijin si protectie.

Gri

Griul este in mod obisnuit legat de neutralitate, echilibru si detasare de preocuparile materiale. Griul este vazut ca o culoare a compromisului si a intelepciunii, deoarece combina calitatile albului si ale negrului. Simbolizeaza punctul de mijloc intre lumina si intuneric.

3 combinatii de culori care iti ofera tinute cu aspect scump

Semnificatia spirituala a culorilor: auriu

Auriul este culoarea iluminarii si a bogatiei spirituale, reprezentant constiinta superioara. Simbolizeaza o conexiune cu divinul, intelepciunea interioara si atingerea cunoasterii si intelegerii spirituale.

In multe culturi, auriul a fost venerat ca o culoare sacra, semnificand cele mai inalte si mai pretioase adevaruri spirituale.

Argintiu

Culoarea argintie este adesea legata de puritate, intuitie si energie feminina.

Argintiul simbolizeaza o legatura puternica cu luna si ciclurile sale, ceea ce il face sa fie asociat cu intuitia si abilitatile psihice. Reprezinta o stare de reflectie si de autodescoperire, incurajandu-i pe indivizi sa isi exploreze lumea interioara si sa isi imbratiseze natura intuitiva.

Foto: depositphotos.com