5 sentimente inconfortabile care iti arata, de fapt, ca esti pe drumul cel bun

1
De Irina Constantin
17 apr. 2021

Esti incercata de tot felul de emotii care te fac sa crezi ca mergi pe un drum gresit?

Uneori, aceste sentimente complicate, deseori neplacute, iti transmit, de fapt, cu totul altceva. Cateodata, traiesti sentimente inconfortabile care indica evolutia ta ca persoana.

Pe masura ce te dezvolti si te cunosti din ce in ce mai bine, este normal sa treci prin clipe mai putin frumoase, in care simti ca totul se clatina. Nu iti fie teama, insa, caci dupa furtuna emotionala urmeaza sa iasa soarele.

Iata 5 sentimente inconfortabile care indica evolutia personala si cum sa le gestionezi pe fiecare!

1. Simti ca iti retraiesti problemele din copilarie

Certurile tale actuale cu parintii iti amintesc de atunci cand erai mica si neajutorata in fata lor? Chiar daca pare ca ai „aceleasi probleme” ca si atunci, faptul ca ai devenit constienta de dinamica toxica te poate ajuta enorm sa o schimbi. Asadar, a realiza ca inca te confrunti cu anumite lucruri este primul pas pentru a le adresa si pentru a gasi o solutie. Niciodata nu este prea tarziu!

2. Simti ca esti pierduta prin viata

De la un timp, simti ca te-ai ratacit si nu stii incontro ar trebui sa te indrepti. Pare ca esti singura care se afla in aceasta situatie, in timp ce toti prietenii tai au vieti stabile si traiectorii sigure. Sau, poate, ei nu se intreaba daca fac cu adevarat ceea ce le place.

Cand simti ca nu ai nicio directie, este un moment perfect pentru a alege una noua. Poate ca era timpul, oricum, sa faci o schimbare spre evolutia ta. In plus, faptul ca te simti pierduta poate indica si ca ai renuntat, in sfarsit, la ceea ce societatea se astepta de la tine, iar acum esti in cautarea sinelui tau autentic.

3. Simti ca tu esti singura persoana responsabila atat pentru fericirea, cat si pentru tristetea ta

Acest sentiment poate fi extrem de infricosator la inceput. Cum adica tu esti singura care poate controla felul in care te simti?! Asta nu inseamna ca ai pe umeri o povara uriasa?

Ei, bine, priveste partea pozitiva: daca tu esti responsabila, inseamna ca poti face pasi in directia favorabila tie oricand. Aceasta responsabilitate nu este o povara, ci o binecuvantare!

4. Realizezi cat de lung este drumul pe care il ai de parcurs

Printre marea de sentimente inconfortabile care indica evolutia se numara si acesta. In momentul in care iti dai seama ca mai ai foarte mult de lucrat cu tine, ai senzatia ca te asteapta o calatorie grea. Mai mult, uneori chiar te intrebi de ce trebuie sa treci prin asta.

Totusi, daca realizezi cat de mult poti sa evoluezi, inseamna ca esti pregatita sa mergi inainte si sa devii cea mai buna versiune a ta. Ai ochii deschisi si stii care sunt, in mare, pasii pe care trebuie sa ii parcurgi. Ramai deschisa!

5. Stii lucruri pe care nu voiai sa le stii, iar gandurile te bombardeaza constant

Evolutia te surprinde in fiecare zi, iar uneori poti avea chiar si senzatia ca ai innebunit complet! Gandurile intruzive apar cand te astepti mai putin: noaptea, dis-de-dimineata, la birou sau in timp ce esti la un date cu cineva nou.

Desi pare ca aceste ganduri sunt negative, ele pot reprezenta vocea ta interioara, care incepe sa te avertizeze ca anumite situatii nu iti mai sunt prielnice. Poate fi vorba de anumite relatii, de un job toxic sau de situatii care nu iti mai sunt benefice. Onoreaza aceasta voce, caci ea te va purta in directia cea buna!

Foto: Unsplash.com.