Stai departe de oamenii care au aceste 3 trasaturi de personalitate

1
De Teodora Tirca
28 sept. 2018

Cu totii am cunoscut oameni care nu ne-au inspirat incredere pana la capat si totusi nu am putut identifica un motiv concret.

E important sa ai in vedere faptul ca nu toti oamenii pe care ii cunosti vor fi o binecuvantare in viata ta – multi te vor trage-n jos, chiar daca nu vor fi constienti de asta.

Singura care ne vine in ajutor in aceste situatii este intuitia, acea voce interioara care ne trage de maneca de fiecare data cand suntem pe cale sa luam o decizie care ne-ar putea afecta viata. Din pacate, insa, de cele mai multe ori tindem sa o ignoram, tocmai pentru ca nu intelegem ce e in neregula. Si ne convingem ca acel sentiment straniu care te invadeaza e doar o alarma falsa, un moment trecator de nesiguranta.

Si totusi, timpul mi-a demonstrat ca intuitia mea nu s-a inselat niciodata. Atunci cand am simtit ca am in fata persoana nepotrivita si am decis sa ignor sentimentul, mi-am pregatit „asternutul” pentru suferinta si confuzie emotionala.

Aceste 3 trasaturi de personalitate ii dau de gol pe oamenii care ar putea sa-ti transforme viata intr-un teren de lupta.

1. Fermecatorul misterios

Ai intalnit vreodata o persoana dispusa sa se focuseze atat de mult pe tine incat pare sa-ti ghiceasca fiecare nevoie si dorinta? Pare sa te cunoasca dintotdeauna, e interesata de tine, te face sa te simti speciala si inteleasa, cu toate ca nu va cunoasteti de foarte mult timp. Nimic dubios pana acum, doar ca acest om tinde sa puna lumina reflectoarelor doar pe tine, in timp ce personalitatea lui ramane in intuneric. Gandeste-te: omul acesta stie multe despre tine, te incurajeaza si iti face complimente. Dar tu ce stii despre el? E foarte posibil ca pe masura ce relatia voastra evolueaza sa descoperi ca de fapt nu e cine credeai ca e si ca pe primul loc nu sunt nevoile tale, ci ale lui.

2. Victima eterna

Oamenii care se victimizeaza constant, care sunt vesnic persecutati de soarta si de toti cei din jurul lor, ascund de fapt dorinta de a te atrage pentru a-ti fura din energie. Ei stiu sa foloseasca compasiunea celor din jur pentru a-si face viata mai usoara, in timp ce persoana care-o asculta devine tot mai obosita psihic si emotional.

Indeparteaza-te de acei oameni din viata ta care se plang constant si care au nevoie de atentie tot timpul, care te fac sa te simti vinovata pentru ca nu le poti sari in ajutor exact atunci cand se presupune ca au mare nevoie de tine. Te vor coplesi si te vor impiedica sa te dezvolti.

3. Temperamentalul

Unii oameni pur si simplu nu au niciun fel de control asupra emotiilor lor, si ii „polueaza” pe cei din jur fara sa-si dea seama. O asemenea persoana isi va proiecta furia si nesigurantele asupra ta, te va invinui pentru orice merge prost si va ridica tonul inainte sa inteleaga pana la capat cum stau lucrurile. Iti va fi greu sa o elimini din viata ta, pentru ca incapacitatea ei de a-si controla emotiile iti trezeste compasiune, dar trebuie sa o faci. Altfel, vei fi sacul de box pe care se va razbuna de fiecare data cand lucrurile nu merg asa cum si-ar dori.

Foto: Shutterstock.com