„Te iubesc”-ul tau este diferit de al meu. Si asta doare!

1
De Daniela Mitran
4 feb. 2019

Cred ca te-ai intrebat pana acum, nu de putine ori, cum simte fiecare dragostea si, mai ales, cum simte el dragostea, cel pentru care ai fi fost capabila sa faci orice, oricand.

Si cred ca si tu, la fel ca si mine, ai auzit candva acel “te iubesc” rostit de el.

Mi-a luat mult timp sa inteleg cum orice sentiment isi schimba amplitudinea, cum dorintele de ieri incep sa faca loc celor de azi, cum gandurile rationale par brusc irationale, cum totul parca se pierde fara ca noi sa detinem controlul… “Te iubesc” are foarte multe forme, este rostit diferit, este simtit diferit, este trait diferit.

3 fraze care sunt la fel de importante in relatii ca „Te iubesc”

“Te iubesc” nu este o simpla forma de a ne exprima dragostea

Sa rostesti doua cuvinte este simplu, insa este important sa-i intelegi profunzimea si sa il simti cu toata fiinta ta. Cred ca cel mai groaznic sentiment este acela de a te simti captiva in propria iluzie, sa crezi ca el se va schimba, sa speri ca declaratiile lui sunt autentice si ca momentele intime dintre voi sunt asa cum ar trebui sa fie.

Cel mai bun moment pentru a spune „Te iubesc!” intr-o relatie

Si ajungi sa te pierzi, sa te imbeti cu speranta si sa te lasi prada unei relatii care nu iti aduce nimic bun, si asta doar pentru ca iubesti si crezi ca stii totul despre ce inseamna acest sentiment.

Nu iti poti explica de ce vrei sa faci asta, dar simti sa stai in continuare langa el. Ai investit sentimente, timp, incredere si afectiune… si timpul trece foarte repede, si de multe ori este prea tarziu cand realizezi ca o parte semnificativa din viata ta a fost irosita. Stiu ca doare, stiu ca nimic nu este irosit cu adevarat, dar cum ramane cu fericirea ta?

„Te iubesc”-ul tau este diferit de al meu…

Este concluzia la care ajungi prea tarziu si nu ai curaj sa ii spui aceste lucruri. Si ai foarte multe intrebari si indoieli, si incepi sa te gandesti daca a fost ceva real, daca “te iubesc-ul” nu a fost un simplu cliseu rostit intre voi, daca sentimentele lui pentru tine ar putea avea alt nume.

Si cum altfel ai putea numi sentimentele lui? Afectiune, atasament, apropiere…? Daca iubirea lui pentru tine este sincera si autentica, toate aceste nesigurante nu ar trebui sa isi faca loc in viata, iar experienta ta alaturi de el nu iti va aduce durere, pentru ca nu vei avea timp sa descoperi acest sentiment negativ.

Nu vei avea timp decat sa fii fericita si sa traiesti in armonie. Nu vei avea timp decat sa iubesti si sa fii iubita. Sa fii, pur si simplu. Sa fiti voi.

Fiecare dintre noi iubeste in felul sau si isi exprima diferit sentimentele, dar cand “te iubesc-ul” nu este autentic, nici relatia nu este.

Si va veni timpul sa pleci, sa inchizi usa in urma ta si sa nu mai dai putere unor dorinte si ganduri care sunt influentate de teama de singuratate.

Ce vrea sa-ti transmita cand iti spune „Te iubesc” in functie de zodia sa

Foto: Shutterstock.com