Te plac, dar ma plac mai mult pe mine

1
De Alice Moisescu
31 oct. 2018

Cred ca una dintre cele mai importante reguli intr-o relatie de cuplu este sa te placi in primul rand pe tine.

Chiar daca singuratatea nu este o optiune cu care sa ne multumim pe termen lung, ea este o perioada a apropierii de sine.

Expertii in relatiile de cuplu sustin ca atunci cand singuratatea pare greu de indurat, inseamna ca propria companie nu iti ajunge. Ceea ce, tot ei spun, este complet gresit, intrucat conditia esentiala a relatiilor reusite si cu sanse de viitor este aceea de a sti sa fii bine cu tine.

Iubirea de sine nu este un semn de egoism

Este o diferenta uriasa intre a te iubi pe sine si a avea o atitudine egoista, narcisista. A te iubi pe tine inseamna a-ti arata compasiune, a fi ingaduitor cu tine si a te accepta asa cum esti.

A te iubi pe tine inseamna a nu renunta la nevoile si dorintele tale din teama de a nu ramane singura.

Atractia fata de un partener ne poate deruta

Uneori, intalnim anumite persoane care ne taie respiratia sau cu care avem o chimie puternica, ce nu ne mai permite sa vedem nimic altceva.

Atractia poate fi deosebit de intensa mai ales atunci cand recunoastem in partener un tipar familiar. Insa asta nu garanteaza o viata in doi echilibrata.

Nu uita sa te placi pe tine inainte de toate

Petrece timp cu tine si investeste in dezvoltarea ta personala. Citeste carti de psihologie, de dezvoltare personala, si invata sa socializezi mai mult, sa fii mai deschisa catre oamenii care par diferiti de tine, care au opinii diferite, care, la o prima vedere, nu te dau pe spate. Dar de la care ai putea invata multe despre tine – despre ce-ti doresti pentru tine si despre ceea ce esti dispusa sa oferi.

Odata ce vei fi mai atenta cu tine si iti vei asuma anumite esecuri inevitabile in trierea partenerilor, te vei apropia mai mult de ceea ce iti doresti tu. In cele din urma, ce poate fi mai rau… sa mai petreci o perioada de timp in solitudine sau sa fii intr-o relatie nepotrivita? Tu ce alegi?

Foto: Shutterstock.com