Top 3 carti despre feminitate si senzualitate pe care trebuie neaparat sa le citesti

1
De Irina Constantin
5 feb. 2022

Cand ai citit ultima oara o carte care sa iti revolutioneze perspectivele?

Senzualitatea si sexualitatea au fost considerate subiecte tabuu pentru foarte multa vreme. Inca exista ezitare si timiditate atunci cand aceste cuvinte sunt rostite in spatiul public, in special de catre femei sau cu privire la femei.

Totusi, din fericire, exista autori si speakeri care fac lumina intr-un domeniu „enigmatic”, asa cum este considerat universul feminin. Cum functioneaza femeia? Ce caracteristici are ea? De ce am fost conditionate sa ne infranam si sa ne abtinem? Toate raspunsurile pot fi gasite, daca sunt cautate.

Iata 3 carti despre feminitate, sexualitate si senzualitate pe care sa le citesti anul acesta!

1. Arta sexualitatii, de Emily Nagoski

Poate ca titlul si coperta te duc cu gandul la o carte destul de superficiala. Totusi, crede-ne cand iti spunem ca este vorba despre un volum plin cu informatii de baza, esentiale pentru o viata sexuala sanatoasa si implinita.

Autoarea explica in detaliu cum functioneaza dorinta sexuala feminina, care sunt similitudinile si diferentele sexuale dintre barbati si femei si cum poti sa te cunosti mai bine pe tine insati.

Arta sexualitatii – Emily Nagoski, carturesti.ro, 45 lei

Totodata, Emily Nagoski exploreaza si teme precum iubirea si acceptarea de sine, orgasmul, traumele, sentimentul de „ceva este in neregula cu mine”. Nu in ultimul rand, cartea iti raspunde la toate intrebarile pe care ai vrut mereu sa le adresezi, insa ti-a lipsit curajul sau, pur si simplu, nu ai stiut pe cine sa intrebi.

2. Inteligenta erotica, de Esther Perel

Esther Perel este o autoare pe care fiecare femeie ar trebui sa o urmareasca, atat ascultand discursurile sale, cat mai ales citind volumele pretioase pe care aceasta le-a lansat pana in prezent.

Dintre ele, „Inteligenta erotica” trebuie sa isi gaseasca neaparat un loc in biblioteca ta, cat mai curand posibil. Aceasta iti va raspunde la multe intrebari din sfera relatiilor si a sexualitatii.

Inteligenta erotica – Esther Perel, elefant.ro, 35,74 lei

Ce se intampla atunci cand in cuplu nu mai exista dorinta sexuala? Dar cand apare un copil in ecuatie? Dar cand un cuplu se confrunta cu infidelitatea?

Autoarea cartii, cu ani de experienta in terapie de cuplu, aduce lumina si clarificari pentru acele situatii complexe despre care nimeni nu vrea sa vorbeasca. Totul cu accent pe femei, incurajandu-le pe acestea sa se exprime liber si sa obtina ceea ce isi doresc.

5 feluri in care sa iti cultivi feminitatea si sa iti redescoperi magia feminina

3. Biblia vaginului. Separarea miturilor de medicina – Jen Gunter

Nu poti atinge satisfactia si implinirea cand vine vorba despre feminitate, placere si senzualitate fara sa stii cum functionezi, de fapt. Femeile au fost convinse, de-a lungul timpului, sa foloseasca tot felul de produse pentru zona intima, sa creada in mituri care nu le aduc niciun folos sau care chiar le dauneaza grav.

Biblia vaginului – Jen Gunter, carturesti.ro, 62 lei

De aceea, „Biblia vaginului” chiar trebuie sa fie tratata ca o biblie personala in 2022. Cartea ascunde informatiile care nu ti-au fost predate nicaieri, dar de care ai nevoie mai mult ca niciodata. Vei invata cum sa recunosti simptome, ce sa faci atunci cand ai anumite senzatii si vei intelege pe deplin cum functioneaza corpul de femeie si, cu precadere, vulva ta – subiect despre care nimeni nu a vrut sa iti vorbeasca pana acum!

Foto: depositphotos.com