Tu ai putea ierta infidelitatea? 3 calitati de care ai nevoie pentru a lua decizia corecta

1
De Mara Ionescu
4 mart. 2020

Atunci cand afli ca partenerul te-a inselat dar, in acelasi timp, isi doreste ca relatia voastra sa continue, te afli intr-o stare de spirit similara cu o tornada.

Tu l-ai putea ierta daca te insala? Este nevoie de multa putere ca sa accepti ceea ce s-a intamplat. De ce te-a inselat? O va face din nou? 

Sunt primele intrebari pe care ti le vei pune inainte de-a te gandi daca il vei ierta. Si daca il vei ierta, vei trece cu adevarat peste ce s-a intamplat?

Cele 4 comportamente nocive care ucid o relatie

Daca te insala, ca sa il poti ierta, ai nevoie de cateva calitati esentiale:

1. Respect de sine

Poate ca respectul tau de sine nu e la cel mai inalt nivel in momentul in care afli ca el te insala. Daca e asa, este de inteles. 

Dar daca in viata de zi cu zi esti o persoana plina de incredere in tine, vei reusi sa treci fara probleme peste sentimentul ca te-a inselat din cauza ta. Pentru ca este evident ca nu a fost vina ta. O persoana cu un respect de sine ridicat stie ca infidelitatea nu are legatura cu propria persoana si cu cat de atragatoare este. Insa o persoana care are o parere proasta despre sine ar putea ajunge sa creada ca ea este de vina pentru situatia creata si sa nu mai vada nicio iesire din ea.

2. Optimism

Pozitivismul sau puterea de a vedea paharul pe jumatate plin, si nu pe jumatate gol. Daca ai o abordare holistica asupra vietii, ai mai multe sanse sa crezi ca totul va fi bine, cu sau fara partenerul tau. O persoana mai putin optimista este mai inclinata sa creada ca nu exista drum de intoarcere daca a fost inselata. 

4 zodii cu care poti avea o relatie de lunga durata

3. Incredere in relatie

O persoana care nu este geloasa din principiu sau care nu traieste cu suspiciunea in minte tot timpul va putea sa mearga mai departe si sa-si ierte partenerul cu conditia ca aceasta situatie sa nu se repete. Daca ai avut probleme legate de incredere in trecut, iar acum increderea ti-a fost zdruncinata de o problema in dragoste, vei avea dificultati sa crezi ca partenerul tau iti va fi fidel. Indoiala te va urmari tot timpul si nu meriti sa traiesti cu inima stransa.

Pana la urma, daca decizi sa-l ierti sau sa o iei de la capat cu un partener nou, este hotararea ta. Daca „taifunul emotional” prin care treci este la punctul maxim si nu stii cum sa procedezi dupa ce ai aflat ca ai fost inselata, incearca sa te cunosti. In felul acesta vei intelege ce trebuie sa faci ca sa fie bine pentru tine.

Foto: Getty Images.