5 sfaturi pentru gene lungi si dese: Cum le revitalizezi pe timpul iernii

1
De Irina Constantin
18 nov. 2019

Ai genele fragile, se rup des, iar mascara nu te ajuta foarte mult?

Adesea, in anumite perioade ale anului, genele incep sa se deterioreze. Efectele sunt cu atat mai vizibile daca obisnuiesti sa iti curbezi genele cu clestele, sa aplici gene artificiale sau straturi generoase de rimel.

Secretul lui Meghan Markle pentru gene lungi si seducatoare. L-ai incerca?

Iata 5 sfaturi pentru gene rare, oferite de un medic specialist:

1. Demachiaza-te cu blandete

Cand iti demachiezi zona ochilor, ai tendinta sa freci energic pleoapa cu dischetele, pentru a elimina produsele cosmetice in totalitate. Acest obicei poate fi extrem de nociv, mai ales pentru genele sensibile.

Incearca sa investesti intru-un demachiant de calitate, care sa „topeasca” mascara si fardul de pleoape. Apoi, nu va fi nevoie decat sa treci usor cu discheta din bumbac peste fiecare ochi, pentru a indeparta reziduurile.

2. Ia o pauza de la genele false

Pentru multe persoane, acest lucru este de neimaginat. Odata ce te obisnuiesti cu un look dramatic si cu o privire patrunzatoare, este dificil sa treci la genele tale naturale, scurte si nu foarte bogate. Totusi, trebuie sa intelegi ca acest pas este necesar pentru regenerarea firelor.

15 cele mai bune mascara care pot inlocui extensiile de gene

Lipiciul pentru gene false afecteaza genele naturale, iar atunci cand genele false se desprind, exista riscul de a lua cu ele si firele tale naturale. Asadar, stai departe de extensii, macar pe timpul acestui sezon. Vei vedea cum genele tale incep sa creasca si sa arate din ce in ce mai bine!

3. Foloseste corect clestele pentru gene

Daca folosesti un cleste special pentru curbarea genelor, incearca sa reduci frecventa. De exemplu, intoarce-ti genele doar atunci cand mergi la un eveniment special sau cand machiajul tau impune acest lucru.

Daca, totusi, vrei sa folosesti clestele in fiecare zi, asigura-te ca o faci corect. Curbeaza-ti genele inainte de a aplica mascara! In caz contrar, vei agresa firele care, dupa aplicarea rimelului, au devenit rigide. Ele se pot lipi de cleste si, astfel, se vor smulge.

4. Incepe un tratament pe baza de serum

9 cele mai bune serumuri pentru gene lungi si voluminoase

5. Intreaba-te daca nu cumva esti prea stresata

Stresul se numara printre factorii principali ce pot cauza caderea parului si deteriorarea firelor, chiar si cand e vorba despre gene. In plus, comportamentele obsesiv-compulsive pot avea si ele o parte din vina.

Analizeaza-ti comportamentul in urmatoarele zile. Multe persoane au ticuri nocive, fara sa isi dea seama. Unii isi rod unghiile, altii se joaca sau isi mesteca firele de par, iar alte persoane isi ating genele si chiar le rup. Poate suna ciudat, dar aceste comportamente au drept cauza stresul si sunt mai frecvent intalnite decat ai crede!

Foto: Instagram/Kathleen Lights