6 parfumuri elegante care vor fi in trend in 2020

1
De Daniela Mitran
16 mart. 2020

Parfumurile sunt si vor fi mereu la moda. Ne place sa ne improspatam cu note florale sau sa ne pierdem in note dulci si romantice. Dar, la fel ca si moda, parfumul este ciclic. Alege sa ramai actuala purtand aceste arome elegante.

Daca in anii ’80 se purtau mai ales parfumurile florale, iar in anii ’90 se punea accentul pe parfumurile fresh si acvatice, prezentul este cu siguranta un mix mult mai complex.

Este incitant sa vedem ce urmeaza, ce note vor fi in trend si ce pregatesc marile case de parfumuri. Cu toate ca ai un parfum statement acasa, sunt sigura ca iti doresti sa iti imbogatesti colectia de arome.

Tendinte in parfumerie pentru 2020

Cele mai mari case de parfumuri din intreaga lume pun accent pe moda si stil. Urmaresc trendurile actuale din orice domeniu si se adapteaza!

Iata, asadar, sase tendinte in parfumerie pentru 2020!

Note fructate

Notele fructate sunt mereu imbietoare. Ne place sa ne bucuram de aroma si prospetimea fructelor, in special a celor exotice. Si ne place sa purtam aromele lor dulci si inmiresmate. Notele care contin fructul pasiunii, rubarba sau coacaze negre sunt in top pe lista de tendinte in parfumerie pentru 2020. Aceste parfumuri ne provoaca simturile si ne trimit cu gandul la experiente romantice.

Jimmy Choo for her by Jimmy Choo, EDP 100 ml, 191 lei, notino.ro

Note de cafea

Casele de parfumuri isi gasesc inspiratia in stilul de viata al oamenilor, motiv pentru care unele note de parfum provin din lumea alimentelor si bauturilor. Alteori aromele sunt inspirate din stilul de viata wellbeing. Sunt testate noi arome si sunt lansate parfumuri imbietoare, indraznete si inovatoare. Notele de cafea se afla in top si in acest an, deoarece sunt foarte apreciate de iubitorii de parfum.

Yves Saint Laurent Black Opium, EDP 90 ml, 389 lei, redus de la 542 lei, notino.ro

Note sustenabile

Lumea parfumurilor este intr-o continua crestere si dezvoltare, iar transparenta devine din ce in ce mai importanta. Deoarece se acorda tot mai multa grija pentru mediu, consumatorii sunt dornici sa cunoasca povestile din spatele parfumurilor. Astfel, este important ca marile case de parfumuri sa dezvaluie ingredientele sustenabile pe care le folosesc in parfumurile lor si ce impact au acestea asupra comunitatilor locale.

Byredo Gypsy Water, EDP 50 ml, 569 lei, notino.ro

Note verzi, inspirate din natura

Natura este o continua sursa de inspiratie. Inseamna viata, vitalitate si prospetime. Ne ofera tot ce are mai bun, motiv pentru care casele de parfumuri trebuie sa puna accent pe ingrediente care reflecta aceste calitati.

Jo Malone English Pear & Freesia, 502 lei, notino.ro

Note de patchouli

Aroma de patchouli este intensa si senzuala, fiind folosita de secole in industria de parfumerie. Aceasta esenta atenueaza anxietatea si depresia si are efecte afrodisiace. Parfumurile imbogatite cu aroma de patchouli invioreaza simturile si creeaza un sentiment de armonie. Patchouli este ceea ce trebuie sa defineasca cele mai multe trenduri in parfumerie pentru 2020.

Cartier Le Baiser du Dragon, EDP 100 ml, 243 lei, notino.ro

Note de piele

Simbol al luxului natural, mirosul de pielarie este moale si senzual. Evoca amintiri, confort si apropiere fizica. Aceasta nota este unisex si cameleonica, motiv pentru care este folosita in combinatie cu alte note. Cele mai apreciate sunt parfumurile care imbina notele de piele cu cele lemnoase, fructate sau dulci.

Rasasi Junoon Leather Pour Femme, EDP 50 ml, 313 lei, notino.ro

Foto: Getty Images.