Cat de eficiente sunt multivitaminele pentru cresterea parului? Ce spun specialistii

vitamine pentru cresterea parului
1
De Maria Constantin
21 nov. 2021

Multivitaminele care contin ingrediente pentru sanatatea parului pot da rezultate pozitive. Dar mai intai este recomandat sa analizezi care sunt cele mai bune optiuni.

Vitaminele si suplimentele pentru par sunt noul trend in materie de frumusete. E greu de cuantificat cate beneficii promit acestea, dar marea intrebare este daca ai nevoie de un produs specific pentru cresterea parului sau e de ajuns sa apelezi la multivitamine.

Rsspunsul specialistilor in frumusete este: depinde. Depinde de ceea ce iti propui si de formula pe care o folosesti, scrie Mind Body Green.

Ce efect au multivitaminele asupra cresterii parului?

Multivitaminele contin ingrediente specifice care sustin intarirea firelor de par si sanatatea foliculilor si a scalpului. Prin urmare, da, multivitaminele pot incuraja cresterea parului si vei vedea o imbunatatire a sanatatii acestuia. Totusi, nu este ceva garantat: mai intai trebuie sa analizezi ingredientele.

Nutrientii pe care trebuie sa-i contina multivitaminele

Iata cateva dintre elementele (mai precis, micronutrientii si fitonutrientii) pe care trebuie sa le contina multivitaminele tale:

Biotina: un element foarte intalnit in produsele de stimulare a cresterii parului. Biotina este un tip de vitamina B, mai exact B7. Este implicata in productia de keratina, iar carenta conduce la ruperea si caderea firelor de par. Potrivit cercetarilor, deficitul de biotina este totusi rar.

4 semne ca parul tau imbatraneste – si ce e de facut

Dioxid de siliciu: Acesta este un mineral intalnit in natura si in organismul uman. Desi mecanismul ramane neclar, unele studii au descoperit ca dioxidul de siliciu ajuta la intarirea firelor de par si la reducerea subtierii si ruperii acestora.

Antioxidanti: Multe dintre problemele parului se pot datora stresului oxidativ si actiunii radicalilor liberi. Asadar, pentru a sprijini sanatatea parului, trebuie sa te bazezi pe un complex de antioxidanti si ingrediente precum vitaminele C, E, K, B2 (riboflavina) si carotenoide precum beta-carotenul (vitamina A) si licopenul.

Daca doresti o formula „mai tintita” pe cresterea parului, poti folosi suplimente speciale pentru par cu nutrienti unici, precum si diverse combinatii botanice. Stabilirea unei baze solide de multivitamine poate oferi, insa, beneficii pentru starea generala de sanatate si reprezinta si un punct bun de pornire in crearea unei strategii de intarire a parului.

Foto: depositphotos.com