Cat timp poti folosi un parfum dupa deschidere. Cand isi pierde din proprietati si cand expira

1

Daca vrei sa te bucuri cat mai mult de parfumul tau preferat, trebuie sa citesti acest articol!

Se strica parfumurile? Care este termenul de valabilitate pentru un parfum? Cu siguranta ti-ai pus aceste intrebari.

Da, parfumul se strica, adica isi pierde din proprietati.

Acest lucru depinde de mai multi factori, inclusiv de compozitia specifica a parfumului si de modul in care este pastrat. In general, majoritatea parfumurilor au o durata de viata buna, de aproximativ 3, pana la 5 ani de la deschidere.

Exista anumiti factori care pot influenta cat rezista un parfum dupa deschidere.

Concentratia parfumului

Parfumurile cu o concentratie mai mare de uleiuri parfumate, cum ar fi esentele sau apele de parfum, au tendinta de a rezista mai mult timp decat apele de toaleta sau apele de colonie, datorita proportiei mai mari de substante volatile.

Depozitarea

Lumina, caldura si umiditatea pot deteriora compozitia parfumului si pot accelera procesul de degradare. Pastrarea parfumului intr-un loc racoros si intunecat, departe de sursele de caldura si lumina, poate ajuta la mentinerea prospetimii acestuia.

5 parfumuri accesibile care imi aduc mereu complimente

Calitatea ingredientelor

Parfumurile fabricate din ingrediente de inalta calitate si compuse cu atentie au tendinta de a rezista mai mult timp decat cele cu ingrediente mai ieftine sau de calitate inferioara.

Cum stii ca un parfum s-a stricat

Schimbarea mirosului

Unul dintre cele mai evidente semne ale expirarii parfumului este schimbarea sau alterarea mirosului sau. Parfumurile expirate pot avea un miros ranced, amarui sau alterat.

Schimbarea culorii sau a consistentei

Daca observi ca parfumul isi schimba culoarea sau consistenta, acesta ar putea fi un semn ca ingredientele sale s-au degradat si ca parfumul nu mai este in conditie optima.

Reactii alergice sau iritatii

Utilizarea unui parfum expirat sau deteriorat poate provoca reactii alergice sau iritatii ale pielii, deoarece substantele chimice pot deveni instabile si pot cauza sensibilitati.

In ce locuri sa aplici parfumul pentru a persista mult timp si unde sa nu il mai aplici niciodata

Fii mereu atenta la semnele pe care le da parfumul tau si nu-l mai folosi daca observi o schimbare. Si, mai important, ai grija sa folosesti parfumul cat timp este in termen. Chiar daca detii un parfum scump sau special, nu il pastra „pentru zile bune”, caci risti sa se strice sau sa expire. Bucura-te de el astazi si in fiecare zi!

Foto: depositphotos.com