Ce este micropigmentarea buzelor? Tot ce trebuie sa stii despre aceasta procedura

1
De Cristina Tudor
19 oct. 2021

Micropigmentarea buzelor este un tatuaj semipermanent care iti poate schimba nuante buzelor dupa o singura sedinta.

Tatuajele cosmetice semipermanente pot sa ofere rezultate cu aspect natural, prin urmare este de inteles de ce devin pe zi ce trece tot mai populare. Daca porti machiaj in fiecare zi, astfel de tratamente te ajuta sa economisesti ore pe care altfel le-ai fi petrecut in fata oglinzii.

Probabil ai auzit deja de micropigmentarea sprancenelor, dar stiai ca acest procedeu poate fi realizat si pentru buze?

Tratamentul semipermanent ofera o culoare delicata buzelor, precum un ruj nuantator care nu se sterge indiferent ce faci. Mai mult, acest tratament ofera contur buzelor, le defineste si le face sa para mai voluminoase, pastrand in acelasi timp aspectul natural.

Ce este micropigmentarea buzelor

“Micropigmentarea buzelor este un tatuaj semipermanent, ceea ce inseamna ca rezista pana la un an si jumatate”, declara pentru Shape specialista in tatuaj cosmetic Luljeta Nikqi.

Este diferita de tehnica de tatuare a buzelor care a aparut in anii ’90. In cazul micropigmentarii, abordarea este una mult mai delicata. Nu exista linii puternice. In trecut, rezultatul ar fi fost o linie foarte vizibila care imita aspectul unui contur de buze realizat cu creionul dermatograf. In acest caz procedura este exact opusa – va oferi un pigment delicat si o nuanta uniforma, fara delimitari puternice.

Micropigmentarea buzelor foloseste o metoda diferita fata de tatuajele din anii ’90.

“Nu se aplica culoarea ca in cazul unui tatuaj. Nuanta este pixelata”, spune specialista. Sunt folosite unelte speciale care creeaza pixeli sau puncte insesizabile ce permit ca pigmentul sa aiba un aspect natural si sa nu arate ca un bloc de culoare.

Micropigmentarea buzelor nu doar ca iti schimba temporar culoarea buzelor, dar le poate oferi un contur mai definit si mai mult volum.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Instagram/@edenbristowe