Cel mai bun produs pentru a trata vergeturile – Nu, nu este un ulei

1
De Teodora Tirca
25 apr. 2023

Vestea buna e ca poti imbunatati cu mult aspectul incapatanatelor vergeturi. Vestea mai putin buna e ca cel mai probabil folosesti un produs nepotrivit.

Uleiurile pline de antioxidanti pot imbunatati elasticitatea pielii si pot astfel preveni vergeturile, de aceea eu le recomand mai ales in timpul sarcinii, cand pielea se „intinde” la maximum. Insa daca vergeturile deja s-au instalat, este foarte putin probabil sa scapi de ele folosind clasicul ulei. Probabil ca niciun produs nu te va ajuta sa scapi definitiv de ele, dar le poti imbunatati foarte mult aspectul daca folosesti un produs cu adevarat eficient.

Iar acest produs este acidul retinoic.

Mult mai puternic decat retinolul, acidul retinoic grabeste viteza de regenerare a celulelor, eliminand straturile de piele de la suprafata, unul dintre motivele pentru care ajuta in tratarea vergeturilor. Oamenii de stiinta au efectuat studii clinice pe paciente cu vergeturi noi si active, prescriindu-le o crema cu acid retinoic in concentratie de 0,1%. Al doilea grup de femei a primit ca tratament un alt tip de unguent.

Dupa doua luni, vergeturile pacientelor tratate cu acid retinoic s-au redus in lungime si latime cu aproximativ 14%, in timp ce femeile care nu au folosit acid retinoic au experimentat o crestere a vergeturilor. Acest lucru demonstreaza ca, pe termen lung, o crema pe baza de acid retinoic iti poate fi foarte benefica daca te confrunti cu vergeturi.

5 trucuri pentru par voluminos care nu se electrizeaza

Acidul retinoic este disponibil doar cu prescriptie medicala.

Tretinoin 0.025%, 86,32 lei, greeno.ro

Il poti comanda si online, dar cel mai bine este sa mergi la medicul tau dermatolog, care iti va recomanda cea mai buna concentratie pentru tine – asa te asiguri ca folosesti un produs autentic si eficient.

Cum folosesti acidul retinoic?

Pentru ca vergeturile apar pe corp, unde pielea e mai groasa si mai putin sensibila, poti folosi acidul retinoic in fiecare zi. Aplica-l direct pe pielea uscata dupa dus (nu e necesar sa aplici o cantitate mare, doar acopera zona cu probleme cu un strat subtire), asteapta cateva minute si apoi aplica si o crema hidratanta. Nu uita sa folosesti o crema cu protectie solara de fiecare data cand te expui la soare pentru ca, in timp, radiatiile UV accentueaza aspectul vergeturilor, cauzand laxitate.

Foto: Instagram/@triangl