7 coafuri care iti distrug treptat parul

1
De Cristina Tudor
27 oct. 2021

Iti ingrijesti parul corect si faci tot ce trebuie pentru a fi sanatos si stralucitor. Cu toate acestea, parul tau este tot mai rar, este degradat, lipsit de stralucire si se rupe cu usurinta. Unde gresesti?

Un raspuns ar putea fi tocmai coafurile tale preferate. Este posibil ca modul in care iti prinzi si coafezi parul zi de zi sa-ti saboteze planul de a avea o podoaba capilara de invidiat. Iata cateva stiluri la care apelam des si care sunt nocive pentru par:

Cozile sau cocurile inalte

Coada inalta perfect netezita, stransa foarte bine cu un elastic puternic, sau cocul perfect fixat arata elegant si sofisticat. Dar au si un efect secundar mai putin cunoscut: duc in timp la slabirea radacinilor si afectarea foliculilor de par, ceea ce cauzeaza caderea parului. Este o problema cunoscuta drept alopecie de tractiune si poate avea efecte devastatoare asupra parului. De asemenea, cozile foarte stranse pot provoca si dureri de cap.

Parul prins in coc pe timpul noptii

Vrei sa ai onduleuri frumoase dimineata? Poate ca apelezi adesea la parul prins in coc peste noapte, care te ajuta sa ai bucle perfect definite dimineata. Desi este o varianta de a evita aparatele de styling cu caldura, precum ondulatorul, acesta nu este tocmai un obicei benefic pentru parul tau. Parul strans si miscarile pe care le faci in timpul somnului duc la aparitia tensiunii la nivelul foliculilor si provoaca in timp caderea prematura a firelor.

Coafarea parului ud

Firele de par sunt deosebit de rezistente pentru grosimea lor, dar acest lucru nu este valabil atunci cand sunt ude. Parul ud se rupe mult mai usor decat parul uscat, iar perierea imediat dupa ce te-ai spalat pe cap este una dintre cele mai mari greseli. Un alt obicei extrem de nociv este folosirea aparatelor de styling cu caldura pe parul ud. Daca iti ondulezi sau indrepti parul cu placa atunci cand este ud, vei observa intr-un timp scurt fire rupte si varfuri deteriorate. Apa din interiorul firelor de par se transforma in abur la temperaturi mari, cauzand mici „explozii” la nivelul fibrei capilare ce distrug structura firelor de par.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Instagram/@camilacoelho