Printul William nu mai este cel mai popular membru al familiei regale britanice

1
De Maria Constantin
27 apr. 2024

Ani la rand s-a detasat in preferintele opiniei publice britanice, dar recent Printul William a fost detronat din aceasta pozitie.

Pana acum, 2024 s-a dovedit un an foarte greu pentru familia regala a Marii Britanii, atat regele Charles cat si printesa Kate fiind diagnosticati cu cancer. Monarhul continua sa lucreze in timp ce urmeaza tratamentul, insa Kate a disparut din centrul atentiei si apoi a difuzat o inregistrare in care a dezvaluit ca a fost depistata cu cancer.

In ciuda inceputului foarte agitat de an, printul William a fost apreciat pentru modul in care s-a straduit sa-si indeplineasca obligatiile regale in timp ce avea grija de Kate si de cei trei copii.

Printul de Wales a fost considerat unul dintre cei mai populari membri ai familiei regale, daca nu chiar cel mai popular. Insa un sondaj YouGov arata ca mostenitorul tronului a fost depasit in topul preferintelor publicului de un alt membru al casei regale, ba chiar unul foarte apropiat. Rezultatele ultimului sondaj arata ca printesa de Wales a trecut pe primul loc in topul popularitatii, scrie Marie Claire.

Trei sferturi din britanici (76%) au o parere favorabila despre Kate Middleton

Potrivit sondajului, peste trei sferturi din britanici (76%) au o parere favorabila despre Kate Middleton, in crestere cu 6% fata de inceputul acestui an.

Kate are o rata de dezaprobare de numai 15%, ceea ce inseamna ca ocupa primul loc, inaintea sotului ei. William nu se afla departe, cu 73% opinii pozitive, dar cu o cota usor mai mare decat a lui Kate la opinii negative – 21%.

Pe locul trei s-a clasat printesa Anne, cu un scor de 71% la opinii pozitive, urmata de regele Charles (locul 4 cu 54%) si printul Edward (locul 5, cu 54%).

Meghan Markle are 26%, iar Harry 31%. Pe ultimul loc in topul popularitatii se afla printul Andrew, cu doar 6% opinii favorabile.

Datele arata ca opinii favorabile despre membrii familiei regale difera in functie de grupurile de varsta, persoanele cu varste intre 18 si 24 de ani avand in general o parere negativa despre familie, dar una pozitiva despre ducii de Sussex.

Printul William si Kate Middleton revin discret la datoriile regale dupa anuntarea diagnosticului de cancer al printesei de Wales. Primul mesaj public

Printul William si Kate Middleton sunt vazuti cu moderatie de acelasi grup de varsta, jumatate din acest segment de respondenti (52%) afirmand ca o admira pe Kate, iar 49% spunand ca le place William.

Un sondaj similar realizat anul trecut i-a indicat pe printesa Anne si printul William drept cei mai populari membri ai casei regale, in timp ce in 2019 regretata regina Elisabeta a II-a si printul Harry s-au aflat pe aceasta pozitie.

Sondajul din acest an a fost realizat intre 2 si 9 aprilie.

Foto: Instagram/The prince and Princess of Wales