Printul William si Kate Middleton revin discret la datoriile regale dupa anuntarea diagnosticului de cancer al printesei de Wales. Primul mesaj public

1
De Cristiana Astefanoaiei
18 apr. 2024

Cu toate ca trec printr-o perioada dificila, toti cei din familia regala a Marii Britanii isi continua activitatile.

Ca Printi de Wales, Willim si Kate au un set de indatoriri regale pe care le indeplinesc in numele Casei Regale.

Printesa de Wales a dezvaluit, in urma cu trei saptamani, ca sufera de cancer, cerand publicului „putin timp, spatiu si intimitate” in timp ce urmeaza tratamentul de chimioterapie. De atunci, cuplul a stat departe de ochii publicului, dar in ultimele zile printul William a revenit in lumina reflectoarelor.

Desi Kate a petrecut ultimele luni in intimitate, se crede ca a tinut pasul cu proiectele sale, lucrand de acasa. Potrivit The Telegraph, Kate a continuat sa lucreze in primele luni ale anului la ambitioasa sa initiativa Early Years, ce are drept scop efectuarea unor cercetari privind imbunatatirea vietii bebelusilor. Royal Foundation Centre for Early Childhood a finantat un test de patru luni al unui instrument de observare a bebelusilor, care ar putea fi folosit pentru a identifica semnele de dezvoltare sociala si emotionala la copiii mici. Rezultatele studiului au fost publicate in luna martie.

Acum, printesa pare sa faca un pas inainte si sa revina in atentia publicului. Pe contul lor oficial X (fostul Twitter), Kate si William au adus un omagiu victimelor unui atac ce a avut loc zilele trecute in Sydney.

Cuplul a scris: „Suntem socati si intristati de evenimentele teribile din Sydney de mai devreme. Gandurile noastre se indreapta catre toti cei afectati, inclusiv catre oamenii dragi ai celor pierduti si catre eroii care au intervenit de urgenta si care si-au riscat propriile vieti pentru a-i salva pe altii’.

Declaratia a fost semnata cu initialele celor doi, W si C.

Regele Charles este foarte ingrijorat pentru sanatatea printesei Kate

Printul William si Kate Middleton isi reiau aparitiile publice?

Printul William a fost fotografiat, impreuna cu Printul George, la meciul Aston Villa la inceputul acestei luni, cei doi fiind surprinsi ca orice alt duo tata-fiu in timp ce isi incurajau echipa spre victorie.

De asemenea, Printul William participa pe 18 aprilie 2024 in Sunbury-on-Thames, la o actiune caritabila in cadrul careia se sorteaza si reambaleaza alimentele nefolosite catre grupurile comunitare. In aceeasi zi, viziteaza un centru de tineret din vestul Londrei, care primeste in mod regulat surplusul de alimente si le distribuie celor care au nevoie de ele, conform informatiilor transmise de biroul sau.

Cand Printesa Kate a facut anuntul diagnosticului de cancer, sursele din interior au declarat pentru revista PEOPLE ca William va reveni la indatoririle regale publice dupa ce copiii se vor intoarce la scoala (semestrul in Marea Britanie incepe pe 17 aprilie).

Kate Middleton a dezvaluit ca are cancer. Printesa de Wales face „chimioterapie preventiva”

Willim si Kate sunt implicati activ in proiecte care sprijina educatia si dezvoltarea personala a copiilor si a tinerilor din Regatul Unit. Pe masura ce Willim se pregateste sa devina viitorul rege, el si Kate indeplinesc sarcini si responsabilitati care contribuie la imaginea si rolul monarhiei britanice.

Foto: Instagram/@princeandprincessofwales