Kate Middleton a dezvaluit ca are cancer. Printesa de Wales face „chimioterapie preventiva”

1
De Georgiana Dorobantu
22 mart. 2024

Printesa de Wales a dezvaluit intr-un mesaj video ca a fost diagnosticata cu cancer.

Printesa de Wales, in varsta de 42 de ani, a anuntat vineri seara ca a fost diagnosticata cu cancer si ca urmeaza un tratament de chimioterapie „preventiva”.

Intr-un mesaj video emotionant, filmat miercuri, 20 martie, la Castelul Windsor, Catherine spune ca diagnosticul a fost un „soc urias” dupa „cateva luni incredibil de grele”, insa a transmis un mesaj pozitiv: „Sunt bine si devin mai puternica pe zi ce trece”.

Investigatii la spitalul in care a fost operata Kate Middleton. Un angajat a incercat sa-i acceseze dosarul medical

„William si cu mine am facut tot ce ne sta in putinta pentru a procesa si gestiona acest lucru in mod privat, de dragul tinerei noastre familii”, a declarat ea. „Ne-a luat timp sa le explicam totul lui George, Charlotte si Louis intr-un mod potrivit pentru ei si sa-i asiguram ca voi fi bine”, a continuat Printesa. Ea a mai spus ca familia sa are acum nevoie de „un pic de timp, spatiu si intimitate”.

„Asa cum le-am spus si lor, sunt bine si devin mai puternica pe zi ce trece, concentrandu-ma pe lucrurile care ma vor ajuta sa ma vindec; in mintea mea, corpul meu si sufletul meu. Sa il am pe William langa mine este o mare sursa de confort si liniste. Asa cum sunt dragostea, sustinerea si bunatatea care mi-au fost aratate de multi dintre voi. Inseamna foarte mult pentru amandoi”, a declarat Kate.

Ea a adaugat ca se gandeste la toti cei care au fost afectati de cancer: „Pentru toti cei care se confrunta cu aceasta boala, sub orice forma, va rugam sa nu va pierdeti credinta sau speranta. Nu sunteti singuri”.

Cum au reactionat Harry si Meghan dupa scandalul fotografiei cu Kate Middleton

Cancerul de care sufera Printesa de Wales a fost descoperit dupa ce ea a suferit o operatie abdominala majora la spitalul London Clinic din Londra, in luna ianuarie. Palatul Kensington a declarat ca nu va dezvalui detalii despre ce tip de cancer are sotia Printului William sau care este stadiul bolii si a rugat publicul sa nu faca speculatii pe aceasta tema.

Regele Charles, care la randul sau urmeaza un tratament pentru cancer, a fost anuntat de diagnosticul lui Kate, potrivit Daily Mail.

In luna ianuarie, cand printesa a suferit operatia abdominala, Palatul Kensington a declarat ca afectiunea acesteia nu este maligna. In aceasta seara au confirmat ca testele nu au aratat prezenta cancerului la acea vreme, insa investigatiile de dupa operatie au aratat ca boala era prezenta.

Vestea vine ca un soc pentru fanii din intreaga lume ai Printesei, dupa saptamani de speculatii si teorii ale conspiratiei despre starea sa de sanatate.

Atuul pe care Kate Middleton il foloseste in interesul familiei regale

De asemenea, creeaza o noua criza pentru Familia Regala Britanica, intr-o perioada in care si Regele Charles se lupta cu cancerul.

Kate se afla acum in ceea ce a fost descrisa ca fiind „calea catre recuperare”, dupa ce a inceput un tratament cu chimioterapie la finalul lunii februarie. Acesta este si motivul absentei Printului William, anuntata in ultima clipa, de la slujba de comemorare a nasului sau de botez, Regele Constantin al Greciei.

Palatul Kensignton i-a indemnat pe oameni sa nu faca speculatii despre tipul de cancer de care sufera Kate Middleton.

„Este extrem de recunoscatoare echipei medicale pentru ingrijirile pe care i le ofera. Acum ea are nevoie de timp, spatiu si intimitate pentru a-si urma tratamentul si a se recupera pe deplin”, au spus reprezentanti ai Palatului.

Anuntul a fost facut vineri seara, relateaza Mail Online, nu din cauza speculatiilor din social media despre starea ei de sanatate, ci pentru ca cei trei copii ai cuplului – Printul George, de 10 ani, Printesa Charlotte, de opt ani, si Printul Louis, de cinci ani – au iesit de la scoala si au inceput vacanta de Paste, ceea ce le ofera parintilor lor sansa de a-i proteja de socul public inevitabil.

Foto: Getty Images