Cum au reactionat Harry si Meghan dupa scandalul fotografiei cu Kate Middleton

1
De Maria Constantin
20 mart. 2024

Printul William si Kate Middleton s-au aflat in centrul atentiei in ultima saptamana dupa controversa provocata de o fotografie distribuita recent.

Imaginea cu printesa de Wales alaturi de cei trei copii – printul George, printesa Charlotte si printesa Louis – a fost postata pe 10 martie pe contul ei de Instagram pentru a marca Ziua Mamei, dar si pentru a pune capat speculatiilor pe seama sanatatii sale.

Cu toate acestea, la scurt timp dupa difuzarea imaginii, mai multe agentii foto importante care au distribuit-o, inclusiv Getty, Reuters si Associated Press, au anuntat ca au decis sa o stearga din flux pentru ca fusese modificata. A doua zi, Kate a transmis un comunicat prin care anunta ca regreta situatia, explicand ca, asemenea multor fotografi amatori, ea experimenteaza uneori editarea foto. Agentiile de presa au anuntat, insa, ca vor revizui toate materialele transmise de Palatul Kensington.

Desi obiectivul fusese ca imaginea sa combata speculatiile, dezvaluirea despre editarea foto a alimentat teoriile conspiratiei si a facut-o pe Kate sa se simta groaznic, noteaza Marie Claire.

In zilele care au urmat, mai multi experti regali si corespondenti au sustinut ca Harry si Meghan Markle ar trebui sa comenteze public despre acest scandal. Unul dintre experti a spus pentru Mirror ca ar sfatui-o pe ducesa de Sussex sa-i ia apararea cu hotarare lui Kate.

„Meghan n-ar face niciodata aceasta greseala (editarea foto eronata, n.red.). Ea e foarte atenta la detalii… Daca Harry si Meghan ar fi intalnit aceeasi problema, ar fi fost anihilati. Nu se aplica aceleasi reguli ambelor cupluri”, a spus o sursa apropiata de Meghan si Harry citata de Page Six.

Familia Regala, acuzata ca a publicat o fotografie trucata cu Kate Middleton. Printesa spune ca ea a editat imaginea

Ducii de Sussex au vorbit pentru prima oara despre acest subiect. In replica la articolul publicat de Page Six, un purtator de cuvant a spus pentru Newsweek ca informatia respectiva nu a fost furnizata nicidecum de Harry si Meghan. „Cu tot respectul pentru Page Six, asta nu a venit de la noi”, a spus el.

Fotograful Misan Harriman, cel care a fotografiat cuplul cand a anuntat ca va avea al doilea copil in 2021, a fost nevoit, de asemenea, sa nege ca fotografiile sale ar fi fost editate. „Sa vad un articol care spune ca am facut ceea ce n-am facut este extraordinar pentru mine. Si apoi sa incerci sa te descurci cu acest ciclu al stirilor e ceva tragic”, a scris el.

Foto: depositphotos.com