Familia Regala, acuzata ca a publicat o fotografie trucata cu Kate Middleton. Printesa spune ca ea a editat imaginea

1
De Georgiana Dorobantu
11 mart. 2024

Agentii foto si de presa au retras o imagine noua cu Kate Middleton, publicata de Palatul Kensintong, pentru suspiciunea ca a fost trucata.

Palatul a publicat fotografia cu ocazia Zilei Mamei in Marea Britanie, in care Kate Middleton apare alaturi de cei trei copii ai sai – Printul George, Printesa Charlotte si Printul Louis.

Ducesa in varsta de 42 de ani este fotografiata stand pe scaun, iar cei trei copii stau in picioare langa ea, in timp ce zambesc larg. Potrivit reprezentantilor Palatului Kensington, fotografia ar fi fost realizata de Printul William, in varsta de 41 de ani, la inceputul saptamanii trecute, la resedinta familiei din cadrul domeniului Windsor.

Insa dupa ce fotografia a fost distribuita pe social media, userii au postat comentarii in care atrag atentia ca imaginea pare editata sau chiar generata de AI.

Printesa de Wales a recunoscut ca ea a editat fotografia publicata de Ziua Mamei si si-a cerut scuze pentru „orice confuzie” creata.

Atuul pe care Kate Middleton il foloseste in interesul familiei regale

„La fel ca multi fotografi amatori, si eu fac ocazional experimente cu editarea. Vreau sa imi prezint scuzele pentru orice confuzie creata de fotografia de familie pe care am publicat-o ieri. Sper ca toti cei care au celebrat aceasta zi au avut ieri o Zi a Mamei fericita. C”, a scris Kate intr-o declaratie oficiala, potrivit Daily Mail.

Agentii de presa din intreaga lume, printre care Associated Press, Getty Images, Reuters si AFP au inlaturat fotografia din galeriile lor de imagini, declarand ca exista suspiciuni legate de editare.

AP a lansat o notificare de retragere pentru toti cei care ar putea utiliza imaginea, intr-un mesaj de alerta catre jurnalisti. Agentia de presa sustine ca „la o examinare mai atenta se pare ca sursa a manipulat imaginea. Nu va fi trimisa o fotografie de inlocuire”, potrivit People.

11 lectii de frumusete pe care le-am invatat de la printesa Kate Middleton de-a lungul anilor

Un purtator de cuvant al AP a facut o declaratie pentru The Telegraph in care spune ca „fotografia prezinta o inconsistenta in alinierea mainii stangi a Printesei Charlotte”.

Altii au observat probleme de aliniere in modelul puloverului purtat de Printul Louis, in zona umarului, dar si o linie alba intrerupta in dreptul genunchiului sau.

Potrivit unei postari pe platforma X (cunoscuta in trecut ca Twitter) publicate de reporterul specializat in familia regala Chris Ship, palatul nu a facut inca niciun comentariu cu privire la acuzatiile legate de imagine.

„Niciun comentariu din partea Palatului Kensington in aceasta noapte dupa ce trei agentii foto internationale au refuzat sa distribuie fotografia cu Kate si copiii sai”, a scris Ship.

Controversa cu privire la fotografia de Ziua Mamei vine in contextul in care Printesa Kate nu a mai avut aparitii publice dupa „operatia abdominala planificata” din luna ianuarie.

Kate Middleton poarta in repetate randuri acest blazer chic de la Zara, care inca e in stoc

Ea a ramas internata in spital pana pe 29 ianuarie, cand s-a intors la resedinta familiei pentru a-si continua recuperarea. In declaratia initiala a Palatului este mentionat ca Printesa de Wales „nu va reveni la indatoririle publice pana dupa Paste”, ca urmare a sfaturilor primite din partea medicilor.

Printesa s-a recuperat in special la Conacul Adelaide din cadrul Windsor, dupa cele 13 zile petrecute in spital. Ea a fost fotografia luni, 4 martie, intr-o masina condusa de mama sa, Carole Middleton, fiind prima data cand a fost vazuta dupa operatie.

Foto: Instagram/The Prince and Princess of Wales