Un nou portret cu printesa de Wales starneste controverse. Cum a fost reprezentata Kate Middleton

1

Dupa ce portretul in nuante de rosu al regelui Charles a fost indelung comentat pe internet, o noua pictura atrage atentia asupra familiei regale.

Publicatia Tatler a dezvaluit miercuri un nou portret cu printesa de Wales in numarul din iulie al revistei. Creat de artista britanico-zambiana Hannah Uzor, tabloul a atras critici online.

Portretul controversat o ilustreaza pe printesa de Wales

Artista Hannah Uzor a declarat, intr-un videoclip insotitor publicat pe contul oficial X  (anterior Twitter) al Tatler ca este important „sa capteze sufletul persoanei” pe care o picteaza. Artista a analizat fotografii si videoclipuri ale Printesei de Wales pentru a „avea o idee despre cine este [Printesa de Wales]”.

Culoarea fundalului a fost, de asemenea, selectata cu atentie, a explica Hannah Uzor.

„Culoarea este unul dintre cele mai importante lucruri intr-o opera de arta, deoarece poate vorbi cu adevarat despre atmosfera, iar culoarea pe care am ales-o a fost ceva care complimenteaza ochii verzi ai lui Kate Middleton. Fundalul albastru-turcoaz a fost predominant doar pentru a ma asigura ca se potriveste cu ochii ei, deoarece ochii sunt intr-adevar fereastra catre suflet”, a spus artista.

Aparitia lui Kate Middleton care a fost sursa de inspiratie pentru portetul controversat

Portretul se bazeaza pe fotografii ale Printesei de Wales de la primul banchet de stat al Regelui Charles al III-lea, care a avut loc la Palatul Buckingham in noiembrie 2022. Kate Middleton a purtat o rochie Jenny Peckham si bijuterii care au apartinut regretatei regine Elisabeta a II-a si regretatei printese Diana.

Fanii familiei regale s-au declarat dezamagiti de tablou

In ciuda faptului ca a incercat sa „surprinda expresia [Printesei de Wales]”, mai multi au considerat ca asemanarea nu este suficienta.

„Imi pare rau, oricat de mult mi-ar placea ca o aveti pe Printesa de Wales pe coperta, nu seamana deloc cu ea”, a spus un utilizator pe X. „Acest portret nu seamana deloc cu Printesa de Wales”, a mai comentat cineva.

„Nu inteleg acest tablou”, a scris un comentator. „Nu vad in niciun fel o asemanare cu printesa… Inteleg ca artistul vorbeste despre straturi ale unei persoane etc., dar cu siguranta daca produsul final este de asa natura incat daca nu poti ghici cine este, atunci nu poate fi un succes. Este, pana la urma, un portret.”

„Iubesc cu adevarat tabloul”, a scris unul dintre cei putinii sustinatori ai lui Uzor. „Arta nu este acelasi lucru cu fotografia, nu inseamna sa reprezinti infatisarea unei persoane exact asa cum este, ci sa arati starea de spirit, aura, sentimentul despre persoana pe care o deseneaza un artist! Sincer, pur si simplu nu pot intelege toata negativitatea de aici, mi se pare ciudat. Printesa arata atat de linistita si frumoasa in imagine. Imi place timiditatea ei.”

Problema pe care Charlotte si Louis o vor infrunta in viitor: Kate si William vor sa-i pregateasca

Nu doar pictura cu printesa de Wales a starnit comentarii pe internet

Aceasta controversa  vine dupa ce noul portret al regelui Charles al III-lea a fost dezvaluit de artistul Jonathan Yeo pe 14 mai 2024. Este un portret oficial al monarhului de cand a urcat pe tron si e aspru criticat pentru paleta de rosu indraznet. „Imi pare rau, dar portretul sau arata de parca ar fi in iad”, precizeaza unul dintre comentariile online.

Foto: Instagram/The Prince and Princess of Wales; Instagram/Tatlermagazine