Printul William este „terifiat” de ideea ca va trebui sa urce curand pe tron, spune un expert regal

1
De Georgiana Dorobantu
10 apr. 2024

Printul William ar fi „terifiat” de faptul ca ar putea sa urce pe tron mai curand decat ar fi sperat, din cauza faptului ca tatal sau, Regele Charles, se lupta cu cancerul.

„Vestea ca Regele Charles sufera de cancer i-a adus pe William si Catherine in proximitatea terifianta de a urca pe tron, chiar atunci cand sperau ca vor mai avea o perioada de cativa ani in care sa-si creasca cei trei copii departe de ochii publicului”, a declarat jurnalista Tina Brown intr-un eseu pentru The New York Times, citata de Page Six.

William si Kate, care la randul sau se lupta cu cancerul, au impreuna trei copii – Printul George, de 10 ani, Printesa Charlotte, de opt ani, si printul Louis, de cinci ani.

Jurnalista, care este fostul redactor-sef al publicatiei Vanity Fair, sustine ca ideea ca William sa devina rege in curand a provocat mult stres cuplului.

„Mi s-a spus ca aceasta perspectiva le provoaca anxietate intensa”, a scris ea.

Brown mai spune ca scandalurile care au tulburat familia in ultima perioada, inclusiv indepartarea Printului Harry si a sotiei sale, Meghan Markle, de familia regala, precum si legaturile Printului Andrew cu pedofilul condamnat Jeffrey Epstein, i-au supus pe William si Kate unei „presiuni inimaginabile”.

„Impietriti, nepregatiti si cu Catherine care acum este grav bolnava, Printul si Printesa de Wales asteapta povara imensa a coroanei”

„Catherine este cel mai popular membru al familiei regale, dupa William. Viitorul monarhiei atarna de un fir de ata, iar ea este acel fir”, a continuat jurnalista.

Ea a adaugat ca William, in varsta de 41 de ani, si Kate, de 42 de ani, sunt impovarati de si mai multe responsabilitati, in afara de problemele ei de sanatate.

„Un val de responsabilitate prematura se loveste de ea si William. Impietriti, nepregatiti si cu Catherine care acum este grav bolnava, Printul si Printesa de Wales asteapta povara imensa a coroanei”, a scris jurnalista.

Kate Middleton a anuntat pe 22 martie ca a fost diagnosticata cu cancer, dupa multe speculatii care au aparut pe retelele de socializare legate de operatia abdominala pe care a suferit-o in luna ianuarie.

Printesa nu a dezvaluit cu ce tip de cancer se lupta, dar a spus ca urmeaza un tratament de chimioterapie preventiva.

„Sa il am pe William langa mine este o mare sursa de confort si liniste. Asa cum sunt dragostea, sustinerea si bunatatea care mi-au fost aratate de multi dintre voi. Inseamna foarte mult pentru amandoi”, a declarat Kate.

Anuntul ei a venit la scurt timp dupa ce Regele Charles si-a dezvaluit propriul diagnostic de cancer in luna februarie.

Kate Middleton si Regele Charles au luat pranzul impreuna si au vorbit despre „problemele lor comune de sanatate” ianinte de a anunta public vestile socante.

Charles, in varsta de 75 de ani, a urcat pe tron in mai 2023, dupa decesul din septembrie 2022 al mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, la varsta de 96 de ani.

Foto: Instagram/The Royal Family