Investigatii la spitalul in care a fost operata Kate Middleton. Un angajat a incercat sa-i acceseze dosarul medical

1
De Georgiana Dorobantu
20 mart. 2024

Managerii din cadrul The London Clinic, spitalul in care Kate Middleton a fost operata in luna ianuarie, au deschis o ancheta dupa ce unul dintre angajati a incercat sa acceseze dosarul medical al Printesei.

Scandalul a izbucnit marti seara, pe 19 martie, cand clinica prestigioasa din Londra a refuzat sa spuna cand au fost facute incercarile de accesare a informatiilor personale si daca angajatul care a facut asta a fost sau nu suspendat pe durata investigatiei.

Agentia din Marea Britanie care se ocupa de securitatea informatiilor, ICO, a confirmat pentru Daily Mail ca a primit „un raport privind bresa de securitate” si se afla in proces de verificare a informatiilor primite.

Cum au reactionat Harry si Meghan dupa scandalul fotografiei cu Kate Middleton

Surse din cadrul spitalului au declarat ca „angajatii au fost complet socati” de faptul ca „un coleg de incredere” ar putea comite un astfel de gest care „incalca increderea si etica”.

Potrivit publicatiei citate, Kate este constienta de acuzatiile aduse angajatului din cadrul clinicii in care a fost tratata, iar un purtator de cuvant al Palatului Kensington a spus ca „este o problema ce priveste London Clinic”.

Bresa de securitate a informatiilor vine intr-un moment in care exista numeroase teorii ale conspiratiei despre Kate Middleton, dupa operatia abdominala pe care aceasta a suferit-o in luna ianuarie si perioada de recuperare departe de ochii publicului.

Charles Spencer, fratele Printesei Diana, isi face griji pentru sanatatea lui Kate Middleton

Printre cele mai socante teorii ale conspiratiei se numara aceea ca Printesa de Wales se recupereaza in urma unei operatii de lifting la nivelul feselor, cunoscuta ca „lifting brazilian” sau ca este in coma. Alte teorii spun ca sotia Printului William ar fi murit si a fost inlocuita de o dublura sau ca mariajul dintre ea si William ar fi in impas.

London Clinic nu a confirmat data exacta la care ar fi avut loc bresa de securitate, dar dezvaluirea a aparut dupa o filmare din weekend cu Kate si William.

Atuul pe care Kate Middleton il foloseste in interesul familiei regale

„Este o bresa de securitate majora si deosebit de nociva pentru spital, avand in vedere reputatia sa de a trata membri ai Familiei Regale”, a declarat o persoana din cadrul spitalului.

„Manageri din cadrul spitalului au contactat Palatul Kensington imediat dupa ce incidentul a fost adus in atentia lor si au asigurat palatul ca va avea loc o investigatie completa. Intregul staff medical a fost socat si tulburat de acuzatii iar angajatii au fost foarte raniti de faptul ca un coleg de incredere ar fi putut fi responsabil pentru o astfel de incalcare a increderii si eticii”, a mai spus sursa.

Detalii despre afectiunea lui Kate nu au fost dezvaluite, insa Palatul Kensington a declarat la acea vreme ca nu este o afectiune maligna si ca Printesa doreste ca informariile sale medicale sa ramana private.

Dupa ce au anuntat ca Printesa Kate a suferit o operatie, reprezentantii sai au spus ca aceasta nu va mai avea nicio aparitie publica pana dupa Paste.

Foto: Instagram/The Prince and Princess of Wales