Regele Charles este foarte ingrijorat pentru sanatatea printesei Kate

1
De Maria Constantin
11 apr. 2024

Regele Charles al III-lea a avut intotdeauna un mare respect pentru nora lui. Diagnosticul de cancer pe care ea l-a primit il ingrijoreaza foarte mult.

Printesa de Wales a anuntat in martie ca urmeaza un tratament pentru cancer in faza incipienta dupa o operatie abdominala pe care a suportat-o la inceputul anului. Kate nu mai fusese vazuta in public timp de mai multe saptamani, iar absenta sa a contribuit la aparitia in mediul online a unor teorii ale conspiratiei despre sanatatea sa.

In inregistrarea video in care a anuntat diagnosticul, Kate a spus ca au fost cateva luni „incredibil de grele”, adaugand: „Voi fi bine.”

Un purtator de cuvant al Regelui Charles a spus ca suveranul „a pastrat cea mai stransa legatura cu nora lui in ultimele saptamani” si „va continua sa-i ofere dragoste si sprijin”, relateaza Marie Claire.

Jurnalistul Robert Hardman, autorul mai multor volume despre casa regala britanica, cel care a scris pe larg despre regele Charles in volumul „Charles III: New King, New Court”, a dezvaluit recent pentru Hello! cat de atasat este suveranul de nora sa.

„Charles o considera minunata”

„Charles o considera minunata. Cand oamenii se afla in spital, nu prea vor sa se faca tam-tam, dar adevarul acesta este: regele a fost acolo, ea era acolo, iar regina era si ea alaturi de ei. Iar ei i-au stat aproape si au avut grija de printesa”, a scris acesta.

Hardman a spus recent ca regele este „extrem de ingrijorat” pentru sanatatea printesei, fiindca este „o magnitudine diferita” in comparatie cu diagnosticul sau de cancer. „E foarte clar ca Charles este foarte preocupat de Kate. Cred ca vrea sa se asigure pe cat posibil ca, daca poate face ceva, va face, fiindca pentru o tanara mama in forma si sanatoasa, este o magnitudine diferita fata de cea a unei persoane care are de-a face cu asa ceva la 70 de ani”, a spus el.

„Sunt sigur ca a fost o sursa de mangaiere pentru ea in acelasi fel in care si ea a fost o sursa de mangaiere pentru el. Cred ca asta i-a apropiat si mai mult”, a adaugat Hardman.

Kate Middleton se sprijina pe parintii si fratii ei pentru a castiga lupta cu cancerul

Cancerul de care sufera Printesa de Wales a fost descoperit dupa ce ea a suferit o operatie abdominala majora la spitalul London Clinic din Londra, in luna ianuarie. Palatul Kensington a declarat ca nu va dezvalui detalii despre ce tip de cancer are sotia Printului William sau care este stadiul bolii si a rugat publicul sa nu faca speculatii pe aceasta tema.

Kate Middleton (42 de ani) nu va reveni la indatoririle sale regale inainte de incheierea chimioterapiei preventive si a cerut sa i se respecte dreptul la viata privata in aceasta perioada dificila.

Regele Charles, in varsta de 75 de ani, diagnosticat si el cu cancer in februarie, si-a facut prima aparitie publica la slujba de Pasti, impreuna cu sotia sa, regina Camilla.

Foto: Instagram/The Royal Family