Printul Harry si-a vizitat tatal, care sufera de cancer, dar „nu sunt planuri” sa se intalneasca cu fratele sau, Printul William

1
De Georgiana Dorobantu
7 feb. 2024

Printul Harry a ajuns marti, 6 februarie, la Londra, pentru a petrece timp alaturi de tatal sau, Regele Charles, care a fost diagnosticat recent cu cancer.

Desi se va afla in Marea Britanie, Harry nu se va intalni cu fratele sau, Printul William, potrivit unor surse apropiate de familia regala, citate de People.

Printul Harry a aterizat pe aeroportul Heathrow din Londra si a mers direct la Clarence House, domiciliul Regelui Charles. Apropiatii familiei regale sustin ca este prima data cand tatal si fiul petrec timp impreuna, de la incoronarea Regelui Charles din mai 2023.

Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, a anuntat Palatul Buckingham

„Este un lucru bun”, a declarat sursa pentru People, adaugand ca Charles probabil isi va dori sa-si vada nepotii curand. „Sa speram ca Harry isi va aduce si copiii la un moment dat, ceea ce ar fi minunat pentru ei toti”, a mai spus sursa.

Regele Charles i-a contactat personal pe cei doi fii ai sai, Printul William si Ducele de Sussex, pentru a-i anunta ca a fost diagnosticat cu cancer, inainte ca anuntul sa fie facut public de Palatul Buckingham.

Printul Harry a zburat 11 ore din California la Londra pentru o intalnire de numai 45 de minute cu tatal sau, Regele Charles

O sursa apropiat de Harry a spus ca Printul a luat imediat decizia de a calatori in Marea Britanie pentru a fi alaturi de tatal sau. Expertii sustin ca decizia lui Harry de a veni imediat in Anglia „indica gravitatea” afectiunii de care sufera Regele.

Decizia luata de Meghan Markle si Harry care a avut un impact puternic asupra casniciei dintre William si Kate

In ceea ce priveste o posibila intalnire cu William si sotia acestuia, Kate Middleton, o alta sursa a dezvaluit ca „nu sunt planuri” pentru o astfel de reuniune. Nu se stie cu exactitate care este in prezent relatia dintre cei doi frati, care in ultima perioada a fost tensionata din cauza atacurilor si dezvaluirilor facute de Harry despre familia sa in cartea sa autobiografica „Spare”/”Rezerva”.

In prezent, William, in varsta de 41 de ani, petrece timp alaturi de sotia sa, care se reface in urma unei operatii abdominale. La fel ca tatal sau, Printul de Wales si-a eliberat programul pentru a fi alaturi de sotia sa si cei trei copii, Printul George, Printesa Charlotte si Printul Louis.

Harry nu a stat peste noapte in niciuna dintre resedintele regale ale familiei sale

Din cauza problemelor de sanatate ale lui Charles, William va prelua si unele dintre atributiile regelui. Potrivit People, exita Consilieri de Stat, care sunt membri ai Familiei Regale, si care pot desfasura atributii constitutionale in locul monarhului atunci cand acesta se afla in afara tarii sau are probleme de sanatate.

Ducele de Sussex a zburat 11 ore din California la Londra pentru o intalnire de numai 45 de minute cu tatal sau, potrivit Daily Mail.

Modelul „Meghan Markle si Printul Harry”: de ce functioneaza atat de bine casnicia lor, in ciuda scandalurilor din familie?

Harry nu a stat peste noapte in niciuna dintre resedintele regale ale familiei sale. De fapt, fiul cel mic al lui Charles nu detine nicio locuinta in Marea Britanie, dupa ce a fost evacuat de la Frogmore Cottage, proprietatea unde a locuit cu sotia sa, Meghan Markle, inainte de a renunta la indatoririle regale. El a fost cazat la un hotel de lux din Londra, iar vizita sa in tara natala va fi una scurta, fiind asteptat sa se intoarca curand la resedinta sa din Montecito, Los Angeles, unde locuieste alaturi de Meghan si cei doi copii ai lor, Archie, de patru ani, si Lilibet, de doi ani.

Saptamana viitoare, Harry va calatori cu Meghan in Canada unde va celebra in Vancouver si Whistler un an pana la Jocurile Invictus.

Foto: Instagram/SussexRoyal