Cum sa te machiezi corect in functie de forma ochilor tai

1
De Cristina Tudor
24 ian. 2020

Ai urmat vreodata un tutorial de machiaj pas cu pas, pentru ca la final sa fii complet dezamagita de rezultat?

In afara de alegerea culorilor si stilului de machiaj, trebuie sa iei in considerare si forma ochilor tai. Iata cum sa te machiezi corect, in functie de forma ochilor:

Ochii rotunzi

Vedete cu ochi rotunzi: Alison Brie, Emmy Rossum, Bella Heathcote

Secretul pentru un machiaj perfect al ochilor rotunzi este definirea liniei genelor. Acest stil de machiaj dicteaza daca pastrezi exact forma ochilor sau o schimbi subtil pentru a avea un aspect migdalat. „Eu prefer sa folosesc un creion de ochi de-a lungul liniei genelor superioare, apoi iau o pensula in forma de dom si blenduiesc usor linia”, declara makeup artistul Mai Quynh pentru whowhatwear.co.uk. Daca trasarea liniilor alungite in colturi nu este specialitatea ta, Mai recomanda sa folosesti culori puternice aplicate pe intreaga suprafata a pleoapelor. „O culoare puternica pe pleoape este un look foarte reusit pentru ca va iesi in evidenta”, adauga makeup artistul.

„Nu este necesar sa trasezi o linie absolut perfecta cand aplici creionul si trebuie sa te asiguri ca ai un creion foarte moale si nu unul gel sau rezistent la apa pentru ca acestea sunt mai tari si mai dificil de folosit”, recomanda Quynh.

Ochii migdalati

Vedete cu ochi migdalați: Katherine Langford, Stephanie Shepard, Mila Kunis

Iti poti accentua forma sexy si seducatoare a ochilor printr-un machiaj alungit in colturile exterioare, asa cum este machiajul in stil cat eye. Tusul usor alungit in colturile exterioare amplifica forma naturala a ochilor tai. Daca vrei ca ochii tai sa para mai rotunzi, foloseste fardul de pleoape pentru a obtine acest efect. „Pentru un aspect de ochi rotunzi, aplic fardul de pleoape ceva mai sus, aproape de arcada, dar fara sa atinga arcada. Este mai mult o tehnica de estompare treptata a culorii in partea de sus pentru a ne asigura ca putem vedea culoare fardului cand ochii sunt deschisi”, declara makeup artistul.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.