Cum sa-ti faci acasa manichiura ca la salon

1
De Cristina Tudor
22 mart. 2020

Pentru ca saloanele de infrumusetare vor fi inchise in urmatoarea perioada, va trebui sa renunti pentru o vreme la manichiura cu gel si sa revii la cea clasica, cu oja.

Descopera cateva trucuri esentiale dezvaluite de specialisti pentru ca unghiile tale sa arate perfect.

O problema de frumusete cu care se confrunta in prezent femeile, in special cele care prefera manichiura cu gel sau acril, este faptul ca saloanele de infrumusetare sunt inchise din cauza epidemiei de coronavirus. Intretinerea manichiurii cu gel, care ar trebui realizata la aproximativ doua saptamani, devine astfel imposibila.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci daca te regasesti in aceasta situatie este sa indepartezi in siguranta stratul de gel de pe unghii in asa fel incat sa nu afectezi suprafata si sanatatea unghiilor naturale. Iata cum sa procedezi corect:

Cum sa indepartezi gelul de pe unghii
Pasul 1: Pileste delicat suprafata unghiilor

Foloseste o pila buffer pentru a matui suprafata unghiilor, fara sa zgarii cuticulele si pielea din jur. Foloseste o pila fina, care are o granulatie de la 100 pana la maximum 300. In acest fel indepartezi stratul superior al formulei cu gel, ceea ce permite acetonei sa penetreze mai eficient gelul.

Pasul 2: Infasoara-ti unghiile

Trebuie sa folosesti acetona pura pentru a dizolva manichiura cu gel. Spre deosebire de oja obisnuita care se curata prin stergere, manichiura cu gel trebuie sa se dizolve pentru a putea fi indepartata.
Taie cateva dischete demachiante din bumbac in zece bucati patrate, apoi taie zece fasii de folie din aluminiu.
Inmoaie fiecare bucatica de discheta in acetona si asaza cate una pe fiecare unghie.

Infasoara unghiile cu folia de aluminiu si rasuceste pentru a le fixa.

Repeta pentru toate cele zece unghii si lasa sa actioneze timp de 10-15 minute.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.