Cum te tunzi singura acasa cu o foarfeca de bucatarie? Trucurile unui hairstylist

1
De Mara Ionescu
8 mai 2020

Au trecut aproape 2 luni de distantare sociala, dar parul nu tine cont de asta si continua sa creasca.

Poti sa te tunzi acasa cu o foarfeca de bucatarie? Vezi care sunt cele mai bune trucuri oferite de un hairstylist. 

Orice hairsylist iti va spune ca nu poti sa faci acest lucru. Insa, acum fiind o situatie exceptionala, trebuie sa te descurci cu ce ai la indemana. “Cea mai mare diferenta este facuta de marimea foarfecii”, spune hairstylistul new-yorkez Garett Bryant, citat de wellandgood.com. “Foarfecile de bucatarie au de obicei lame mai late, ceea ce face mai dificil sa obtii o taietura precisa. Foarfecile de tuns sunt construite special pentru taiatul parului si lamele sunt ceva mai subtiri.”

Cum sa te vopsesti corect acasa. Sfaturile unui hairstilist

La fel ca un cutit, foarfeca poate avea un grad diferit de ascutire. “Atunci cand incerci sa te tunzi cu o foarfeca de bucatarie, partea neascutita a lamei va impinge parul in fata, din cauza faptului ca nu-l poate taia”, a continuat Garrett. Astfel vei sfarsi prin a avea o tunsoare care arata neplacut, cam ca un boschet din parc, tuns de un proaspat angajat de la administratia parcului. Pentru a evita acest lucru, ceea ce trebuie sa faci este sa-ti cumperi o foarfeca noua. Online, bineinteles.

Cum sa te tunzi acasa cu o foarfeca de bucatarie?

Evident, vei gasi tot felul de oferte, unele mai ieftine, altele neasteptat de scumpe, insa o foarfeca obisnuita ar trebui sa fie suficienta ca sa-ti realizezi scopul. Dupa ce intri in posesia ei si dupa o perioada normala de ezitari, iti vei asuma rolul de hairstylist, vei instala un scaun in bucatarie si te vei pregati sa tai prima suvita de par. 

Poti sa incepi cu prietenul tau, poate mai capeti niste experienta pana ajungi la parul tau. Sau poti apela la un videoclip ajutator pe care il poti gasi pe Youtube sau pe retelele de socializare.

Simti presiunea de a fi productiva in perioada de autoizolare? 3 ganduri care te vor linisti

Si, asa cum bina canta Sheryl Crow, “the first cut is the deepest”. Insa, usor-usor, taietura dupa taietura, vei incepe sa capeti incredere in talentul tau de hairstylist. Mai ales daca prietenul tau va mai vorbi cu tine dupa ce termini.

Foto: Instagram – Mariana Rios