Ghid pentru indepartarea manichiurii cu gel acasa (fara sa-ti distrugi unghiile)

1
De Alice Moisescu
27 nov. 2018

Vrei sa scapi de manichiura ta cu gel, insa nu ai timp sa mergi la salon pentru a efectua aceasta procedura? Nu-i nicio problema, iti spunem cum sa rezolvi situatia acasa, fara ca unghiile tale sa sufere.

Manichiura cu gel este metoda ideala de a avea unghii frumoase saptamani la rand. Astfel ca din ce in ce mai multe femei au inceput sa apeleze la aceasta procedura  de infrumusetare.

Insa este si genul acela de manichiura destul de greu de intretinut, si deloc usor de dat jos daca e sa o comparam cu oja obisnuita, de care poti scapa intr-un minut. Iar atunci cand se vede cu ochiul liber ca unghiile ti-au crescut si ca manichiura trebuie refacuta sau cand pur si simplu ti se rupe una dintre unghii si intreaga armonie a manichiurii este distrusa, ti se pune pata sa indepartezi gelul. Dar acum faci asta, avand in vedere ca nu ai prins programare la salon sau nu ai timp sa apelezi la servicii profesionale?

Da, poti indeparta gelul acasa

Desi pare imposibil la prima vedere, exista modalitati de a indeparta de una singura gelul de pe unghii, insa trebuie sa tii cont de cateva detalii esentiale, astfel incat sa nu deteriorezi suprafata unghiei. Iti explicam, mai jos, care sunt pasii precisi care te ajuta sa indeplinesti aceasta misiune putin complicata.

1. Pileste unghia

Incepe prin a pili unghia cu ajutorul unei pile abrazive pentru a indeparta stratul superior de gel. Nu e cazul sa pilesti pana ajungi la culoare, important e sa indepartezi stratul lucios, care e cel mai rezistent.

2. Protejeaza-ti pielea

Protejeaza pielea din jurul unghiilor cu ajutorul unui ulei special pentru cuticule. Acesta are rolul de a te proteja de acetona care usuca foarte tare pielea si o arde.

In continuare, vom avea nevoie de bile de bumbac sau de vata, acetona, pila pentru unghii si staniol.

Iata ce tehnica trebuie sa aplici:

  • Destrama o bila de bumbac/vata in 10 bucati mai mici
  • Imbiba fiecare bucata astfel obtinuta in acetona
  • Asaza cate o bucata pe patul unghiei
  • Infasoara varful degetelor in staniol
  • Lasa cca 10 minute sa se inmoaie
  • Foloseste pila de unghii pentru a indeparta gelul
  • Sterge oja cu o discheta demachianta imbibata in acetona, asa cum faci in mod normal.
3. Hidrateaza unghiile

Dupa atata frecat cu acetona, unghiile tale pot fi deshidratate. Aplica ulei de cocos pe toata suprafata unghiilor si pe cuticule, masand usor, apoi lasa-l sa actioneze timp de 10 minute.

Daca iti doresti sa reiei procesul de aplicare a gelului pe unghii in viitorul apropiat, aplica si o crema hidratanta dupa ce ai terminat, pentru a incuraja procesul de regenerare.

Foto: Shutterstock.com