5 ingrediente naturale care iti pot afecta tenul in timp

1
De Alice Moisescu
1 mai 2019

Mastile preparate in casa au o reputatie buna si promit beneficii uimitoare pentru ten, insa cat de bine este oare sa folosim lamaia sau otetul de mere pe ten?

Nu toate tratamentele recomandate pe internet sunt si benefice pentru tenul nostru, avertizeaza specialistii. Unele ingrediente pot fi chiar daunatoare.

DIY: Tratamente faciale luxuriante pe care le poti face acasa

Iata lista ingredientelor care iti pot afecta pielea in timp:

Lamaia

Intr-adevar, lamaia poate face minuni pentru tenul tau, insa doar aplicata local, pe zonele cu probleme. Gratie nivelului ridicat de aciditate, poate ajuta la decolorarea petelor pigmentare si la indepartarea celulelor moarte. Totusi, nu iti recomand sa o intinzi pe toata fata si cu atat mai putin sa iesi din casa fara protectie solara dupa ce ai folosit acest timp de tratament.

Din cauza nivelului ridicat de aciditate, aplicata in repetate randuri lamaia poate afecta tenul, cauzand arsuri de gradul doi.

Sucul de lamaie poate provoca o reactie fototoxica, indesebi atunci cand pielea este expusa la razele UV. Tocmai din acest motiv, specialistii in tratamente faciale recomanda aplicarea mastilor cu lamaie seara si nu ziua, intrucat acidul din lamaie poate fi daunator pielii atunci cand aceasta este expusa la lumina solara.

Albusul de ou

Pentru o piele mai catifelata si un ten mai curat si mai luminos, specialistii recomanda integrarea albusurilor de ou in mastile noastre faciale si in tratamentele cosmetice.

Atentie, insa! Ouale folosite in acest sens trebuie achizitionate din surse de incredere, astfel incat sa te asiguri ca nu sunt contaminate cu bacteria Salmonella, care reprezinta un adevarat pericol nu doar pentru ten, ci si pentru sanatatea ta.

3 masti naturale care te ajuta sa estompezi cearcanele

Scortisoara

Datorita proprietatilor sale vindecatoare, scortisoara a capatat popularitate in randul mastile faciale regenerante, care promit rezultate uimitoare.

Cu toate acestea, specialistii avertizeaza ca acest ingredient nu este tocmai bun pentru pielea ta.

La scurt timp dupa aplicare, poti simti mici intepaturi la nivelul fetei, intepaturi ce se pot transforma in adevarate arsuri daca folosesti scortisoara in cantitati mari si in proceduri repetitive.

Foloseste acest ingredient doar daca simti ca este cazul si cel mult o data pe saptamana.

Otetul de mere

Otetul de mere este un astringent puternic, motiv pentru care este recomandat atat pentru tratarea acneei si a excesului de sebum, cat si… in gospodarie, la curatenie. Acest lucru ar trebui sa ne dea de gandit.

Acest ingredient promite diminuarea imperfectiunilor faciale, reducerea petelor pigmentare si chiar indepartarea negilor.

Cu toate astea, folosit pe perioada indelungata, otetul de mere poate provoca rani ale pielii din cauza nivelului ridicat de acid continut. In plus, acesta nu trebuie lasat sa actioneze prea mult timp si nici nu trebuie aplicat pe rani deschise.

Un alt pericol ar fi acela ca trebuie aplicat departe de zona ochilor! Poate provoca iritatii puternice. Iar daca ai piele sensibila, nu pune niciodata pe fata acest ingredient.

Beneficiile otetului de mere pentru sanatate

Vitamina A uleioasa

Vitamina A este cunoscuta pentru proprietatile sale benefice asupra pielii: controleaza nivelul de sebum produs, stimuleaza productia de colagen, reduce semnele imbatranirii, vindeca acneea, estompeaza petele pigmentare si reda stralucirea tenului.

Poti obtine toate aceste beneficii, insa doar daca o folosesti in cantitati potrivite. Adauga si tu cateva picaturi in crema de fata preferata sau foloseste-o in mastile potrivite tipului tau de ten. Atentie, nu direct pe ten! Aplicata direct pe ten poate cauza arsuri majore.

Foto: Shutterstock.com