5 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a-ti decolora parul

1
De Cristina Tudor
1 dec. 2021

Culorile de par foarte deschise sunt in tendinte, in special tonurile de blond argintiu si nuantele pastel care necesita decolorarea completa a parului.

Inainte de a face acest pas trebuie sa afli care sunt consecintele decolorarii asupra parului tau si cum ar trebui sa-l ingrijesti dupa decolorare.

Trebuie sa mergi des la salon

Daca pana acum ai avut o nuanta de par apropiata de culoarea naturala a parului tau, probabil ca ti-ai permis sa astepti mai mult intre doua vizite la salon pentru a te vopsi. Dupa ce te decolorezi, acest lucru nu mai este posibil. Nu doar ca radacinile vor fi mult mai vizibile, dar in acelasi timp te vei confrunta cu aparitia benzilor de culoare, o problema des intalnita in cazul parului decolorat.

„Scalpul produce caldura care se distribuie de-a lungul firelor de par pe o lungime de aproximativ 1,5 cm. Daca parul nou crescut este mai lung de atat, decolorarea nu va fi uniforma, ceea ce creeaza o diferenta de culoare sub forma unei benzi. Pentru a repara acest efect, trebuie sa decolorezi parul deja decolorat, ceea ce duce la degradare si rupere”, declara colorista Madison Garrett pentru byrdie.com. Prin urmare, ar trebui sa mergi la salon pentru decolorare la fiecare 4-6 saptamani pentru a preveni acest efect.

Decolorarea este costisitoare

Prima vizita la salon pentru decolorare va fi foarte costisitoare, din moment ce procedura dureaza mult timp si necesita decolorant special. „Daca o clienta a fost vopsita sau a avut oricare alt tratament chimic pentru par, decolorarea completa va dura mult si va costa destul de mult”, spune specialista. Nu doar prima vizita este costisitoare, ci si intretinerea culorii.

Parul tau va avea nevoie de ingrijire speciala

Se poate spune ca parul decolorat este precum matasea – trebuie sa-l tratezi cu atentie deosebita, altfel il vei distruge. Parul decolorat este mai uscat, fragil si se poate rupe usor pentru ca ii pliseste elasticitatea. Foloseste o masca hidratanta de doua ori pe saptamana si aplica un ulei nutritiv inainte de a te spala pe cap.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com