Cum iti poti realiza machiajul cand ai lentile de contact: ce sa faci si ce nu?

1
De Maria-Anca Zarnescu
24 aug. 2018

Lentilele de contact sunt, de cele mai multe ori, o necesitate, mai ales pentru persoanele care nu pot purta ochelari. Dar daca esti si pasionata de machiaj? Afla cum iti poti realiza machiajul cand ai lentile de contact, astfel incat sa nu ai parte de disconfort.

Cand porti lentile de contact, ochii tai devin mai sensibili si nu te mai poti bucura in totalitate de produsele de machiaj. Dar cine ar vrea sa sufere de inrosirea ochilor, de usturimi sau mancarimi, atunci cand in spatele lentilelor au ajuns mici particule de machiaj? Afla cum iti poti realiza machiajul cand ai lentile de contact, fara sa suferi de disconfort.

Potrivit Allure, acestea sunt cele mai bune sfaturi pentru tine:

Spala-te pe maini de fiecare data cand te machiezi sau iti pui lentilele

Iti spuneam si intr-un articol trecut, cand discutam despre cum iti cureti recipientul pentru lentilele de contact, cat de important este ca mainile sa fie curate. Spala-te pe maini inainte sa iti pui lentilele de contact, pentru a evita orice posibila situatie neplacuta. Mainile murdare vor afecta calitatea lentilelor si, in plus, s-ar putea sa-ti intre in ochi bacterii responsabile de eventuale infectii.

Produsele pe baza de ulei nu sunt cele mai recomandate

Incearca, pe cat posibil, sa eviti produsele pe baza de ulei. Acestea se pot scurge pe marginile pleoapelor, si de acolo in ochi. Cand ia contact cu ochiul, uleiul este atras sub lentila. Sanatatea ochilor nu va fi afectata, insa vederea ta va fi incetosata temporar de uleiul depozitat pe lentilele de contact.

Evita sa aplici machiaj pe pleoapa inferioara

Linia pleoapei inferioare, pe care iti place sa o conturezi cu dermatograf, este si locul in care glandele uleioase de la nivelul ochiului se deschid. Daca aplici fard in aceasta zona, risti sa blochezi glandele uleioase, care nu vor mai produce secretii, lucru care duce apoi la uscarea ochilor. In acest caz, usturimile si mancarimile vor fi mai intense daca porti lentile.

Mascara trebuie sa fie cat mai rezistenta

Atunci cand nu porti mascara, nu este o problema daca cateva reziduuri de produs se dezlipesc de pe gene si iti intra in ochi. Insa, daca particulele de mascara sunt prinse intre iris si lentila de contact, vei avea parte de o senzatie mai mult decat neplacuta.

Tocmai de aceea, ar fi bine sa incepi sa iti doresti si sa ceri mai mult de la mascara ta. Incearca sa gasesti variante cat mai rezistente, care nu cad de pe gene pe parcursul zilei.

Foto: Instagram – Melissa Alatorre