3 motive pentru care nu te simti frumoasa fara machiaj

1
De Teodora Tirca
2 nov. 2020

In timp ce barbatii fac un dus rapid si ies pe usa, femeile au adesea nevoie de machiaj pentru a se simti „prezentabile”.

Iubesc machiajul, e pasiunea mea si imi place modul in care scoate in evidenta mai multe fatete ale personalitatii mele. Dar toti avem zile, mai ales in contextul actual, in care nu vrem sa investim timp si energie in aplicarea fondului de ten, nu avem chef sa aplicam nici macar un strat de mascara. Iar in aceste zile, cel mai probabil nu ne simtim atragatoare. Cel mai probabil, increderea noastra de sine scade si apar nesigurantele.

De ce nu ne simtim frumoase fara machiaj? La urma urmei, produsele de machiaj nu ne schimba total trasaturile, ele nu fac decat sa scoata in evidenta ceea ce este deja acolo.

Petreci prea mult timp pe Instagram

Din pacate, mi-am dat seama ca scrollatul „nelimitat” pe Instagram imi afecteaza sanatatea mentala si chiar imaginea de sine. E atat de multa frumusete acolo – de la spatii frumos aranjate, pana la femei ireal de frumoase – incat ajung sa cred ca acesta este standardul, ca asta e „ceea ce se cere” pentru a face parte dintr-un „club” exclusivist, care nu-mi va oferi niciodata acces.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

С агенством или без?! Вопрос о том, что можно ли работать без агенства возникает частенько. И здесь, конечно, каждый сам выбирает. Это знаете, как с презервативами. Без них лучше, но есть риски😂 Случай был, лет так 7 назад. Снималась я для рекламы шуб у себя в Нижнем Новгороде. Ролик должен был выйти в декабре/январе того мохнатого года. Вышел. А потом ещё, ещё и до сих пор крутят. Мы с мамой уже смеёмся, когда наступает зима и я размахиваю этой шубой в рекламе на местном телевидении. Заплатили мне на тот момент, какие-то символические 3-4 тыс. рублей, а с этой рекламы заработали уже, наверное, миллионы. Кто прав, а кого за задницу хватать? Здесь уже не до разборок, сколько времени прошло. Просто это даже неприлично, ведь я уже настолько изменилась, да и шубы эти уже не актуальны. Моделинг в России в то время, был как старая бабушка с смартфоном, которая пытается что-то сделать, но с первого раза не выходит. Прошло время. И появилось такое понятие, как права! Права на использование, показы, транслирование и тд. о которых, соответственно, договаривается ваш агент. В Америке эта тема давно. Здесь можно засудить за пролитую кружку кофе рядом с собой, а что касается фото, которые висят больше положенного, то поверьте, если вы все сделали правильно, то вы отсудите миллионы миллиардов. Другое дело Китай, когда говорят, что снимаем обычный каталог, ты весь день недоумеваешь почему ты в кадре с телефоном, а потом спустя время ты – лицо рекламной компании Huawei, к примеру. Здесь труднее. Встаёт вопрос о том, по какой визе работала девочка. Если ты в статусе туриста, то и рот открывать не стоит, довольствуйся чем есть, а вот если ты не на птичьи правах, то смело их отстаивай. В России дела обстоят немного иначе, это только постепенно вливается в среду. У нас все хотят и рыбку съесть и ‘’’’’ сесть. Платят смешно, зато платьев своих продадут на год вперёд, так ещё и расклеят вас по городу. Девчонки, делитесь своими ситуациями, знаю, есть тут такие⬇️ Практически каждая модель сталкивалась с какой-нибудь наебкой. Главное, чтоб эта наебка не была из разряда «так, сдаём все паспорта, мы их вам потом отдадим…..» 😂 #katyaagolden #kgмоделинг

O postare distribuită de Kat Golden (@katyaa_golden) pe

Pentru ca eu nu arat si nu voi arata niciodata ca acei oameni. Si nu voi merge in vacantele lor, nu voi gusta mancarea lor. Este un stardard imposibil care ne impiedica sa mai vedem realitatea: majoritatea oamenilor sunt ca noi, nu arata perfect tot timpul, nu conduc masini scumpe si nu-si petrec 80% din viata in vacante exotice. In plus, uitam ca pana si cei mai frumosi oameni de pe Instagram sunt perfectionati de filtre si aplicatii de editare foto.

In timp ce mi se pare prea drastic sa renuntam total la Instagram, cred ca a venit vremea sa devenim mai selective cu continutul pe care il consumam si sa limitam timpul petrecut pe aplicatie.

Te compari cu femei care „nu poarta machiaj” si tot arata dragut

Acum e la moda ca vedetele si influencerii sa posteze fotografii de skin care in care nu poarta machiaj, dar, ce sa vezi, tot arata asa cum tu nu ai arata niciodata dimineata cand te trezesti sau in drum spre supermarket.

Asta creeaza o mare discrepanta intre felul in care te vezi tu si felul in care ii vezi pe ei, insa trebuie sa-ti amintesti ca oricine are cearcane, pori si cate o eruptie acneica. Daca nu le vezi in fotografia respectiva, NU inseamna ca nu exista. Da, vedetele si influencerii posteaza fotografii fara machiaj, dar le posteaza pe acelea in care lumina e foarte buna, unghiul e avantajos etc. In plus, multe dintre ele folosesc filtre sau chiar corecteaza cu un pic de concealer anumite imperfectiuni.

Incearca sa nu-ti compari chipul 100% fara machiaj cu cel al celebritatilor care se infrumuseteaza prin anumite „artificii”. Aprecieaza frumusetea altor femei, dar nu intr-un mod care sa umbreasca frumusetea ta.

Nu ai o rutina de ingrijire a pielii constanta

Atunci cand ai grija de pielea ta in fiecare zi, vezi imbunatatiri dramatice si devii mandra de rezultate, dar si de felul in care arati atunci cand nu porti machiaj. Pentru ca stii cat de mult ai muncit sa scapi de acnee sau de pete pigmentare, abia astepti sa-ti arati pielea asa cum e ea, fara straturi de fond de ten care sa-i ascunda frumusetea naturala.

E adevarat: o rutina constanta de frumusete iti va da mai multa incredere si, mai ales, te va ajuta sa fii impacata cu aspectul pielii tale. Nu e de ajuns sa aplici produse de ingrijire cu ingrediente miraculoase doar atunci cand iti amintesti: cel mai important lucru este sa te tii de o rutina, fie ea cat de simpla. Un gel de curatare bland, un serum cu vitamina C si o crema hidratanta pot fi de ajuns pentru a vedea o schimbare in bine – conditia e sa le folosesti dimineata si seara, in fiecare zi.

Foto: Instagram/@katyaa_golden