3 motive pentru care parfumul tau nu persista

1
De Cristina Tudor
12 oct. 2021

Ai investit intr-un parfum de calitate, dar ti se pare ca nu persista suficient de mult? Unele greseli de aplicare sau modul cum alegi parfumul ar putea fi cauzele.

Ti s-a intamplat sa treci pe langa o persoana si sa te intrebi ce parfum poarta pentru ca miroase incredibil de bine? Cand parfumul altcuiva este atat de captivant, te face sa te intrebi imediat daca si parfumul tau are acelasi efect.

Daca ai senzatia ca raspunsul este nu, problema nu este neaparat parfumul, mai ales daca ai investit destul de mult intr-unul de calitate. Exista mai multe greseli in aplicarea parfumului sau in alegerea tipului de parfum care afecteaza cat de mult rezista pe piele.

Descopera principalele trei motive pentru ca are parfumul tau de calitate nu persista suficient de mult:

Nu folosesti tipul potrivit de parfum

Parfumurile sunt realizate prin extragerea uleiurilor din substante naturale precum fructe, flori si plante, care apoi sunt combinate cu alte uleiuri esentiale si ingrediente sintetice pentru a obtine aroma finala. Exista cinci tipuri de parfumuri si fiecare are o concentratie diferita de uleiuri.

In general, parfumurile florale si citrice nu rezista la fel de mult precum cele cu arome lemnoase si de mosc.

Indiferent care sunt variatiile de ingrediente folosite, regula de baza este aceea ca o concentratie mai mare de uleiuri inseamna o persistenta mai indelungata pe piele. Iar daca nu stii diferenta de concentratii, risti sa cumperi fara sa iti dai seama un parfum care rezista putin timp pe piele.

De obicei, cu cat un parfum este mai scump, cu atat concentratia de uleiuri este mai mare.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.