3 obiceiuri care iti afecteaza pielea fara sa stii

1
De Cristina Tudor
25 oct. 2020

Am facut un top trei lucruri care iti afecteaza pielea fara sa stii, de la telefonul mobil ori gadgeturile cu lumina albastra, pana la ingredientele naturale cu potential iritant si scruburile care iti agreseaza pielea in loc sa o exfolieze.

Ti-am starnit curiozitatea? Afla mai multe detalii!

Lumina albastra

Desi este mai putin nociva, in comparatie cu razele UVB & UVA, lumina albastra este emanata nu doar de soare ci si de mai toate ecranele care ne inconjoara, de la smartphone, la monitoare, televizoare, chiar si surse de iluminat, precum becurile. Desi lumina albastra este utilizata pentru a trata anumite afectiuni dermatologice, este vorba despre terapii de scurta durata.

Insa, lumina albastra provenita de la soare dar si de la celelalte gadgeturi care ne inconjoara este prezenta in viata noastra aproape constant, iar studiile arata ca afecteaza vederea dar si pielea. Din fericire, exista solutii, precum folosirea unor ecrane de protectie, care se ataseaza la monitoare/laptopuri, iar pentru telefoane, poti opta pentru lumina galbena, disponibila in Night Mode/NightShift/ Mod de noapte. In plus, nu uita sa folosesti SPF zilnic, de la 30 in sus, pentru a preveni imbatranirea prematura a pielii, chiar daca stai in interior mare parte din timp. Studiile arata ca lumina UV patrunde prin geamuri iar cea albastra este deja degajata de gadgeturile din jurul tau.

Ingrediente iritante

O multime de ingrediente prezente in produsele noastre cosmetice pot fi iritante pentru piele, precum alcoolul, parfumul ori anumite uleiuri esentiale. Iar iritantii agreseaza pielea fara ca tu sa fii constienta de asta. Chiar daca nu vezi efectele negative imediat, se poate intampla ca intr-o zi sa observi ca pielea ta a devenit reactiva si sensibila.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.